Varusmies-Milla, 21, katosi mystisesti kesäkuussa – ruumis yhä kateissa: ”Maastoja ja vesistöjä on etsitty” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Varusmies-Milla, 21, katosi mystisesti kesäkuussa – ruumis yhä kateissa: ”Maastoja ja vesistöjä on etsitty”

Julkaistu: 22.10.2019 11:52

Kesäkuussa kadonneen somerolaisen Milla Arosen ruumiin etsinnät ovat yhä käynnissä. Arosen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Somerolainen 21-vuotias varusmies Milla Aronen katosi kesäkuisen lauantai-illan jälkeen.

Poliisi kertoi aiemmin, että viimeinen havainto Arosesta tehtiin lauantai-iltana 8. kesäkuuta hänen kerrostalokotinsa pihalla Someron keskustan tuntumassa.

Heinäkuussa tapausta alettiin tutkia epäiltynä henkirikoksena, sillä poliisitutkinnan perusteella Aronen ei kadonnut omasta tahdostaan. Keskusrikospoliisi on jo aiemmin tiedottanut epäilevänsä, että Aronen joutui henkirikoksen uhriksi 8.–9. kesäkuuta välisenä aikana. Rikosnimikkeenä tapauksessa on tappo.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen keskusrikospoliisista kertoo nyt IS:lle, että Arosen ruumista ei ole toistaiseksi löydetty. Vielä syyskuussa poliisi ei kommentoinut, oliko ruumis kateissa vaiko löydetty.

– Etsinnät ovat edelleen käynnissä. Meillä on omat näkemyksemme siitä, missä se voisi sijaita. Sanotaan näin, että maastoja ja vesistöjä on etsitty. En halua sen tarkemmin avata, että mistä me etsimme.

Etsintöjä on suoritettu toistuvasti kesästä saakka. Tapauksen tutkinnanjohtajana aiemmin toiminut Markus Laine kertoi IS:lle syyskuun alussa, että Arosta oli etsitty kesällä ainakin Someron alueelta, ja etsinnöissä oli käytetty sukeltajia.

Elokuun lopussa Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi asiassa todennäköisin syin taposta epäiltynä vuonna 1995 syntyneen miehen. Epäillyn tapon tekoajaksi on merkitty 8.–9. kesäkuuta 2019 ja tekopaikaksi Somero.

Aiemmin poliisi ei ole kommentoinut, onko tapauksessa useampi kuin yksi epäilty.

– Tällä hetkellä ei ole muita epäiltyjä tässä asiassa, Toivonen kommentoi nyt IS:lle.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäiltyä on kuulusteltu. Toivonen ei kuitenkaan avaa mitä epäilty on kuulusteluissa kertonut, ja miten hän on rikosepäilyä kommentoinut. Toivonen ei ota kantaa myöskään siihen, tunsivatko Aronen ja epäilty toisensa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan 24-vuotias epäilty asuu Somerolla ja harrastaa voimailulajeja. Tuttava kuvaili häntä Ilta-Sanomille ”tatuoiduksi lihaskimpuksi.”

Hänet tuomittiin viime vuonna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 90 päiväsakkoon ja 7 kuukauden ajokieltoon.

Milla Arosen oli tarkoitus palata katoamistaan seuraavana päivänä, sunnuntaina 9. elokuuta suorittamaan varusmiespalvelustaan Porin prikaatiin Säkylään. Hän ei kuitenkaan koskaan saapunut paikalle.

Arosen matkapuhelin mykistyi jossain vaiheessa viikonlopun aikana. Omaiset tekivät Arosesta katoamisilmoituksen 11. kesäkuuta.

Havainnoista Arosen katoamiseen liittyen voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 050 456 4903 tai sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi

Ruumiin etsinnöistä ja epäiltyjen määrän tarkentumisesta ensimmäisenä uutisoi MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?