Ylen MOT: Veikkauksen todellinen liike­vaihto 13 miljardia – raha­peli­auto­maattien osuus 11 miljardia

Julkaistu:

Veikkaus käyttää sisäisesti liikevaihdostaan paljon suurempaa lukua kuin se, josta se kertoo julkisuuteen, Ylen MOT:n maanantai-illan dokumentti kertoo. Rahapeliautomaatit tuottavat 13 miljardin liikevaihdosta leijonanosan.
Julkisesti Veikkaus kertoo liikevaihdon olevan noin kolme miljardia. Syynä on se, että Veikkaus raportoi liikevaihtona summan, josta on vähennetty peliautomaateissa ja pöytäpeleissä maksetut voitot. Ilman tätä vähennystä peliautomaattien liikevaihto olisi noin 11 miljardia ja Veikkauksen koko liikevaihto noin 13 miljardia, Ylen MOT uutisoi maanantai-iltana televisiosta tulleessa dokumentissa.

– Se on meillä sisäisesti käytössä ja aivan avoimesti kerromme, että yhtiön liikevaihto on tänä vuonna 13 tai 12,8 miljardia, Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo dokumentissa.

Todellinen liikevaihto osoittaa, että rahapeliautomaatit ovat Veikkauksen tuottoisin bisnes. Ahvenanmaalainen PAF-peliyhtiö kertoo dokumentissa, että viime vuonna suurin osa yhtiön tuotoista tuli 242 pelaajalta, jotka hävisivät keskimäärin 40 000 euroa per nuppi. Veikkaus kieltäytyi toimittamasta Ylelle vastaavaa tilastoa, mutta antoi sen sijaan laskelman, jonka mukaan 134 000:ta eniten hävinnyttä pelaajaa hävisi keskimäärin 3060 euroa vuodessa.

Ongelmalliseksi rahapeliautomaattien suuren osuuden liikevoitosta tekee se, että rahapeliautomaatit aiheuttavat Veikkauksen peleistä eniten haittoja. Suomessa on 124 000 peliriippuvaista, joilla on myös läheisiä, joita ongelma koskettaa.

Ylen MOT-ohjelma kertoi jo aiemmin, että Veikkaus jakaa miljoonien eurojen edestä pelituottojaan ulkomaisille kumppaneille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt