Poliisi varoittaa julkeista huijauksista Tori.fi-sivustolla – älä myy Maija Meikäläiselle puhelintasi tai tietokonettasi

Julkaistu:

Poliisin mukaan pitää aina tarkistaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille.
Helsingin poliisi varoittaa Tori.fi-verkkosivuston kautta tapahtuneista huijauksista.

– Tietoomme on tullut syksyn aikana samantyyppisiä huijaustapauksia, joissa tavarat ovat vaihtaneet omistajaa Tori.fi-verkkosivuston kautta. Huijarit ovat esittäneet ostotilanteessa myyjälle väärennetyn kuitin tai tiliotteen, joka on tehty pankin demosivustolla, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo Ilta-sanomille.

Puhelimia ja tietokoneita myyvät kohteina

Tyypillisesti huijariostaja on ottanut Kortelaisen mukaan yhteyttä henkilöihin, jotka myyvät esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita. Huijari tarjoutuu ostamaan tuotteen ja sopii tapaamisen myyjän kanssa.

– Huijari lähettää myyjälle etukäteen kuvan maksukuitista tai näyttää myyntitilanteessa puhelimestaan tiliotteen tai kuitin tilisiirrosta. Maksun saajaksi on laitettu myyjän nimi. Ainakin yhdessä tapauksessa myyjä on saanut itse kirjoittaa tilitietonsa "ostajan verkkopankkiin".


Tiliotteessa näkyy epäuskottavia nimiä kuten Maija Meikäläinen

– Huijauksia on tehtailtu ainakin S-pankin ja Ålandsbankenin harjoitussivuilla. Tiliotteessa näkyy epäuskottavia nimiä kuten Maija Meikäläinen, Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kehottaa myyjiä olemaan tarkkana maksujen kanssa. Pitää aina tarkistaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille.

– Toinen vaihtoehto on tutkia huolellisesti ostajan esittämä kuitti tai tiliote. Huomiota on syytä kiinnittää päivämääriin ja henkilöiden sekä yritysten nimiin, hän sanoo.

Aiheesta kertoi aiemmin Iltalehti.