Poliisi: Harjavallassa harhaillutta veristä tyttöä epäillään murhan yrityksestä – teossa suunnitelmallisia piirteitä

Julkaistu:

Jutun tutkinnanjohtaja kertoo Ilta-Sanomille, että Harjavallan tapauksen tutkinta etenee. Rikosnimike koventui.
Lounais-Suomen poliisi kertoo uutta tietoa Harjavallassa 18.10.2019 aamuyöllä tapahtuneesta väkivallanteosta. Poliisi sai epäillyn kiinni Harjavallan keskustasta perjantaina.

Epäillyn tiedotettiin aiemmin olevan 17-vuotias.

– Tämän hetkisen tiedon mukaan 16-vuotias naishenkilö hyökkäsi teräaseen kanssa 52-vuotiaan naisen kimppuun ja kohdisti häneen hengenvaarallista väkivaltaa, komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä tekoon liittyvän suunnitelmallisuutta. Esitutkinnassa on selvinnyt myös, että asianomistajalta on anastettu omaisuutta.

Teon suunnitelmallisuudesta ja uhriin kohdistetun väkivallan määrästä johtuen esitutkinnan nimikkeeksi on tarkentunut murhan yritys, sekä törkeä ryöstö.
Teko on tapahtunut yksityisessä asunnossa Satakunnantiellä Harjavallassa. Teon jälkeen tekijä pakeni paikalta.

Poliisi turvautui kaasusumuttimeen tytön kiinniotossa.

– Jutun tutkinta on alkuvaiheessa, mutta se etenee. Kovasti on vielä töitä asiassa, jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Matti Ala-Haavisto kertoo Ilta-Sanomille.

Hän on vielä vaitonainen tutkimuksen yksityiskohdista.

Uhri hälytti itse apua

Poliisi kertoo, että uhri kykeni hälyttämään itselleen apua ja sairaankuljetus toimitti hänet sairaalahoitoon. Uhri on saanut hoitoa ja hänen tilansa ei ole tällä hetkellä hengenvaarallinen.

Paikalta paenneen epäillyn henkilön etsintää tehtiin aamun aikana usean poliisipartion voimin Harjavallan alueella. Etsintöjen seurauksena epäilty saatiin kiinni Harjavallan keskustassa aamupäivällä hieman ennen kymmentä.

Poliisin mukaan tällä hetkellä ei ole syytä epäillä muiden henkilöiden osallisuutta tekoon.