Ylen MOT: Veikkaus jakaa miljoonia euroja peli­tuotoistaan ulko­maille

Julkaistu:

Ylen selvityksen mukaan suomalaisten pelaajien tappioista koostuvaa rahaa päätyi viime vuonna ulkomaille yli 12 miljoonaa euroa.
Ylen MOT-ohjelman tuoreen selvityksen mukaan Veikkaus jakaa miljoonien eurojen edestä pelituottojaan ulkomaisille kumppaneilleen.

Tämä johtuu siitä, että Veikkaus hankkii ulkomaisia pelejä tuotonjakosopimuksilla. Kumppanit toimivat esimerkiksi Kyproksella ja Maltalla.

Suomalaisten pelaajien tappioista koostuvia rahoja päätyi selvityksen mukaan viime vuonna ulkomaille ainakin 12,2 miljoonaa euroa. Rahapeliyhtiö vahvisti tiedon Ylelle.

Ylen mukaan Veikkauksella on tällä hetkellä tuotonjakoa kahden ulkomaisen yhtiön kanssa ja myös uusia tuotonjakoon perustuvia yhteistyökuvioita on tulossa.

Veikkaus jakaa pelien tuottoa eri tahoille yli miljardi euroa vuodessa. Kuluvana vuonna sosiaali- ja terveysjärjestöt saavat avustuksena 362 miljoonaa euroa. Kulttuuriin ja taiteeseen suunnataan 246 ja liikuntaan 155 miljoonaa euroa.

Veikkaus oli pari päivää aikaisemmin kertonut vähentävänsä raha-automaattien määrää yli 3 000:lla. Lisäksi yhtiö on ilmoittanut ottavansa käyttöön pakollisen tunnistautumisen kolikkopeleihinsä.

Muutosten on ennakoitu vähentävän pelaamista siinä määrin, että peliautomaattien tuotto voi laskea vuodessa 100–150 miljoonalla eurolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt