Mies ihmetteli aamulla kipeää kättään – pian selvisi, että hän oli hakannut ja potkinut ohi­kulkijan kuoliaaksi Järvenpään keskustassa

Julkaistu:

Oikeuden mukaan rikos on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi viime viikon torstaina Pasi Hannu Antero Langin neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen. 27-vuotias tuomittu oli oikeuden mukaan törmännyt Järvenpään keskustassa entuudestaan tuntemattomaan mieheen, lyönyt tätä kovaa nyrkillä kasvoihin ja potkinut maassa makaavaa uhria useita kertoja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

56-vuotias uhri menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa. Kuolinsyyksi todettiin aivoverenvuoto.

Oikeuden mukaan rikos on tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Silminnäkijöiden puuttuessa tilanteeseen mies oli paennut juosten rikospaikalta.

Oikeudelle Lang kertoi, ettei hänellä ollut tapahtumasta muistikuvia. Syiksi hän mainitsi päihtyneisyyden, univajeen ja syömättömyyden yhteisvaikutuksen. Ennen tekohetkeä mies oli viettänyt ystäviensä kanssa aikaa Helsingin ravintoloissa.

Rikosta seuraavana aamuna mies oli töihin lähtiessään tuntenut kipua jalassaan ja vasemmassa hauiksessa. Hän oli ottanut poliisiin omatoimisesti yhteyttä tuttavien lähetettyä poliisin julkaisemia kuvia, joista tunnisti itsensä.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjän vaatima tuomio taposta hylättiin, koska Langin ei voitu riittävällä varmuudella todistaa ymmärtäneen tekohetkellä väkivallan johtavan uhrin kuolemaan. Uhrin läheisille oikeus määräsi miehen maksamaan 45 000 euron korvaukset.

Tuomittu myönsi syyllistyneensä peruslaatuiseen pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen, mutta piti vankeusrangaistusta liian ankarana.

Tuomitulla on entuudestaan kolme pahoinpitelytuomiota.