Pasilan Triplan ovet aukesivat – tällainen keskus on

Mall of Tripla -kauppakeskus, uusi Pasilan asema ja pysäköintilaitos avasivat ovensa Keski-Pasilassa torstaina.

16.10.2019 20:45 | Päivitetty 17.10.2019 11:13

Ensimmäiset asiakkaat pääsivät sisään Mall of Triplaan aamulla kello 9.

ISTV seurasi suorassa lähetyksessä avajaisia.

Tripla on ollut rakennuttaja YIT:lle jättimäinen panostus. Hankkeen arvo on kohonnut vuosien kuluessa 1,5 miljardiin euroon.

Video alla:Pasilan Tripla avajaisia edeltävänä päivänä.

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas on avajaisia edeltäneenä päivänä tyytyväinen. Aikataulu on pitänyt ja jopa kiristynyt viimeisten kuuden vuoden aikana.

– Arvioimme vuonna 2013, että hanke jatkuu noin vuoteen 2021 kesään tai syksyyn. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan ensi kesänä. Tämä tarkoittaa, että valmista on noin vuotta aiemmin kuin tarjouskilpailussa arvioimme.

Triplan tiloja on viimeistelty kovalla tahdilla. Avajaisia edeltävänä päivänä pestiin muun muassa ikkunoita.

Merkittävin aikataulua nopeuttanut ratkaisu on ollut Pasilan väliaikainen asema.

Rakennuttaja on viimeistellyt kauppakeskusta aivan kalkkiviivoille saakka. Liikkeet ovat puolestaan valmistautuneet viimeistelemällä tilojaan pian sisään asteleville asiakkaille.

Kauppakeskus

Mall of Tripla on liiketilojen lukumäärässä mitattuna Pohjoismaiden suurin kauppakeskus.

YIT kuvailee Triplaa ennemminkin kaupunki- kuin kauppakeskukseksi. Ydinajatuksena on, että Mall of Triplassa voi paitsi shoppailla niin myös käyttää kaikkia niitä palveluita, joita ihmiset tavallisesti etsivät kaupungin keskustoista.

Tarjolla on tosiaan monipuolisesti esimerkiksi terveys- ja hyvinvointipalveluita, hierontaa, liikuntamahdollisuuksia, elokuvateatteri, pubeja, yli 60 ravintolaa sekä hotelli. Lisäksi Triplassa on runsaasti toimistotiloja.

Pysäköintilaitos

Avautuvassa pysäköintilaitoksessa on yhteensä 2 300 pysäköintipaikkaa. Sähköautoille on varattu 300 pysäköintipaikkaa latausmahdollisuudella.

Lämpimät pysäköintitilat ovat avoinna vuorokauden ympäri, ja pysäköinti tapahtuu ilman lipuketta rekisteritunnuksen perusteella.

Polkupyöräpaikkoja on peräti 3 400, ja Triplassa aukeaa myös Suomen ensimmäinen pyörähotelli.

Asiakkaat voivat hankkia pyörähotellista jäsenyyden, joka oikeutta erilaisiin palveluihin, kuten turvalliseen säilytykseen, suihkumahdollisuuteen, kausihuoltoihin ja talvirenkaisiin.

Uusi Pasilan asema

Uuden Pasilan aseman läpi kulkee vuonna 2020 yhdessä päivässä arviolta 80 000 junamatkustajaa ja 40 000 bussi- tai raitiovaunumatkustajaa. Triplassa toimiva uusi joukkoliikennekeskus yhdistää juna-, bussi- ja raitiovaunureitit.

Pasilan uusi asema sijaitsee samassa paikassa kuin vanha asemarakennus. Jalankulkuyhteydet asemalta Itä-Pasilaan, Ratapihantielle ja Pasilansillalle kulkevat jatkossa samalla tavalla kuin ennen aseman purkamista.

Väliaikainen asema on käytössä vielä avajaispäivänä, mutta se poistetaan käytöstä seuraavan yön aikana.

Mall of Triplan kerrokset on nimetty kansainvälisessä hengessä kuvaamaan tarjolla olevia liikkeitä ja palveluja.

Tätä kaikkea Triplan kerroksissa tarjotaan:

Kauppakeskuksen alimmainen kerros on nimetty Down Underiksi. Sieltä löytyvät muun muassa Biitsi.fi:n rantalentopallokentät, HopLop ja Surf House Helsinki.

Surf Housessa pystyy nimensä mukaisesti surffaamaan.

Triplan pysäköintikerrokset ovat Down Underin yläpuolella.

Ensimmäisessä kerroksessa on Food Market -nimensä mukaisesti erilaisia ravintoloita, katuruokaa, herkkukauppoja ja pien- ja lähituottajien tuotteita.

Kerroksessa ovat vieretysten suuret marketit Prisma, K-supermarket ja Lidl.

Toinen kerros on nimeltään Nordic Avenue. Mall of Triplan sivuilla lupaillaan, että liikkeistä löytyy skandinaavista käyttömuotia, eli kestäviä vaatteita pohjoisiin oloihin. Kerroksen keskusaukiota ympäröi korkea Food Street.

Kolmannessa Downtown-kerroksessa toimivat monet kansainväliset merkki- ja muotiliikkeet. Kerroksesta pääsee myös sisään Finnish Music Hall of Fame -musiikkimuseoon (Fame).

Neljänteen Little Manhattan -kerrokseen pääsee vuorokauden ympäri. Tiloihin voi saapua eri joukkoliikennevälineillä ja hotellista sekä toimistoista.

Little Manhattanista on rakennettu ihmisten kohtaamispaikka, ja se lupaa kaupunkikulttuuria ja makuelämyksiä.

Soul Streets -kerroksesta löytyy esimerkiksi kuntosali ja terassi. Tarjolla on myös muun muassa hierontaa, lääkäriasema ja Cinamon-elokuvateatteri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?