Poliisi arvelee, että Kurikan onnettomuuden kuljettajalla oli väärä tilannenopeus

Julkaistu:

Kurikan kuolonkolaripaikka sijaitsee jyrkässä ja huonosti valaistussa mutkassa, jota ennen kuljettaja on ajanut useita kilometrejä suoraa tienpätkää.
Valtatiellä 3 Kurikan Jalasjärvellä tapahtui myöhään tiistai-iltana liikenneonnettomuus, jossa menehtyi kaksi nuorta naista. Kolmas ajoneuvossa olleista naisista loukkaantui vakavasti. Kaikki naiset ovat iältään 17-vuotiaita.

Kuolonkolari sattui kahdeksan kilometriä ennen Jalasjärven keskustaa. Autossa olleet nuoret naiset olivat kaikki paikkakuntalaisia.

Paikassa on kaksi jyrkkää mutkaa ja 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Noin 90 astetta jyrkässä mutkassa ei ole katuvalaistusta, ja tien pinta oli onnettomuusiltana kostea. Lämpötila oli noin kolme astetta, joten tie ei ollut jäässä.

Onnettomuus sattui, kun kuljettaja menetti auton hallinnan voimakkaasti oikealle kääntyvässä mutkassa. Tämän jälkeen auto päätyi kulkusuunnassaan vasemmalle ja törmäsi sähkötolppaan.


Rikoskomisario Jari-Matti Marttala arvelee, että ajoneuvon tilannenopeus on saattanut olla yksi syy onnettomuuteen. Peltomaisemien läpi kulkeva tie on useiden kilometrien ajan suora ennen onnettomuuskurvia.

– Mutka ei ole poikkeuksellisen jyrkkä, mutta pitkän suoran pätkän jälkeen se voi tuntua jyrkemmältä, ja kuljettaja saattaa tehdä virhearvion kurvin osalta, rikoskomisario pohtii.

– Koska ajoneuvon hallinta on menetetty, on tilannenopeus varmaan ollut virheellinen – kaikkien muiden olosuhteiden päälle.


Onnettomuuspaikka on Marttilan mukaan ollut vuosikymmeniä ennallaan, joten mutka tuskin tulee yllätyksenä paikallisille. Läheiseltä Jalastuulen liikenneasemalta kerrottiin IS:lle keskiviikkona, että mutkassa on sattunut useita onnettomuuksia aiemminkin.
Poliisi ei vielä osaa sanoa, onko vakavasti loukkaantunut nainen auton matkustaja vai kuljettaja.

– Meillä ei ole asiasta mitään faktatietoa vielä, niin emme voi kommentoida asiaa. Meidän pitää päästä puhuttamaan loukkaantunutta, jotta tiedämme, mikä tilanne on ollut, rikoskomisario Marttala sanoo.


Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Marttila ei osaa arvioida, millä aikataululla tutkinta etenee.

– Kun saamme terveydenhoitoviranomaisilta varmistuksen, että pääsemme jututtamaan tätä loukkaantunutta, niin etenemme sen mukaan. Emme kiirehdi asian kanssa, sillä haluamme saada objektiivisen käsityksen, mitä onnettomuustilanteessa on tapahtunut.