Kahden 17-vuotiaan hengen vaatinut liikenne­onnettomuus järkyttää Kurikan Jalasjärvellä: ”Mutkaisessa paikassa on ollut monta kolaria”

Julkaistu:

Myöhään tiistai-iltana Kurikan Jalasjärvellä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa kuoli kaksi 17-vuotiasta paikkakuntalaista nuorta naista. Kolmas ajoneuvossa olleista naisista loukkaantui vakavasti.
Onnettomuus tapahtui myöhään tiistai-iltana, jolloin turmapaikalla oli pimeää. Poliisin tiedotteen mukaan tien pinta oli märkä ja lämpötila noin kolme astetta.

Lue lisää: Vakava liikenneturma Kurikassa: Kaksi 17-vuotiasta naista kuoli ulosajossa – kuljettajalla poikkeusluvalla myönnetty ajokortti

Paikassa on kaksi jyrkkää mutkaa ja 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Läheisellä Jalastuulen liikenneasemalla tiedettiin, että samassa paikassa on sattunut aiemmin monta onnettomuutta.

– Kesälläkin siitä oli ajettu pellolle keskellä päivää. Pimeällä auto voi helposti lähteä käsistä, arvelee Veli-Matti Korpela.

Onnettomuus puhutti liikenneasemalla jo tiistai-iltana, ja keskiviikkona siitä keskusteltiin edelleen.


Paikkakuntalaisten nuorten naisten henkilöllisyyttä ei lähdetty arvailemaan jo kunnioituksesta omaisia kohtaan. Nuorten kohtalo kuitenkin turhautti monia.

– Itselläni on samanikäinen sukulaistyttö, ja kyllä heti illalla tarkistin, onko hän turvassa. On nämä ikäviä tapauksia, nimettömänä pysyttelevä paikkakuntalainen mies sanoi.


Moni mietti myös huonon valaistuksen osuutta tapahtuneeseen. Etenkin kokemattomalle kuskille arveltiin voivan tuottaa vaikeuksia arvioida mutkien jyrkkyyttä ja ajonopeutta huonossa valaistuksessa.

– Ei siinä kovin lujaa voi ajaa kukaan, Hannu Tekoniemi muistuttaa.

Kuskin ikää kohtaan oltiin armollisia. Maaseudulla moni 17-vuotias on saanut viime aikoina ajokortin erikoisluvalla.

– Amerikassa kortin saavat 16-vuotiaat. Joku 17-vuotias voi olla vastuullinen kuski, kun taas toinen ei ole sitä vielä 20-vuotiaanakaan, Veli-Matti Korpela pohtii.


Mutkien oikaisustakin puhuttiin. Tapahtumapaikalla valtatie 3:lla on mutkasta varoittava liikennemerkki.

– Voisi sen oikaista, mutta tuskinpa siihen on rahaa, arvelee paikkakuntalainen mies.

Onnettomuuspaikka sijaitsee noin kahdeksan kilometriä ennen Jalasjärven keskustaa. Ajoneuvo oli matkalla Kurikan suunnasta kohti Jalasjärven keskustaa. Kurvissa ajoneuvo suistui tieltä ja osui tien vasemmalla puolella sijaitsevaan sähkötolppaan. Tolppa oli nyt kaatunut eikä sitä näkynyt tieltä. Tapahtumapaikan tieosuudella ei ollut kaikkiaankaan monta sähkötolppaa.

Tieto onnettomuudesta tuli pelastusviranomaisille 23.17 aikaan. Onnettomuuspaikalla oli viisi pelastusyksikköä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että kaikki ajoneuvossa olleet henkilöt olivat olleet kiinni turvavöissä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Tie onnettomuuspaikalla on ollut poikki raivaustöiden vuoksi.