Vakava liikenneturma Kurikassa: Kaksi 17-vuotiasta naista kuoli ulosajossa – kuljettajalla poikkeusluvalla myönnetty ajokortti

Julkaistu: , Päivitetty:

17-vuotiaalla kuljettajalla oli poikkeusluvalla myönnetty ajokortti.
Valtatiellä 3 Kurikan Jalasjärvellä tapahtui myöhään tiistai-iltana liikenneonnettomuus, jossa menehtyi kaksi nuorta naista.

Kolmas ajoneuvossa olleista naisista loukkaantui vakavasti. Onnettomuudessa osalliset ovat paikkakuntalaisia. Naiset ovat iältään 17-vuotiaita.

Autoa kuljetti 17-vuotias nainen. Hänellä oli poikkeusluvalla hankittu ajokortti.

– Jos 17-vuotiaana saa henkilöauton ajokortin, hän on poikkeusluvalla mahdollisesti saanut sen, rikoskomisario Jari-Matti Marttala vahvistaa.

Poliisi ei vahvista, oliko onnettomuudesta hengissä selvinnyt 17-vuotias kuljettaja.

– Emme voi vahvista asiaa tässä vaiheessa, koska emme ole päässeet puhuttamaan ketään asiaan liittyen.

Henkilöautossa istui luultavasti kuljettajan vieressä pelkääjän paikalla yksi matkustaja. Toinen matkustajista istui takapenkillä.

Onnettomuuspaikka sijaitsee noin kahdeksan kilometriä ennen Jalasjärven keskustaa voimakkaasti oikealle kääntyvässä kurvissa. Ajoneuvo oli matkalla Kurikan suunnasta kohti Jalasjärven keskustaa. Kurvissa ajoneuvo suistui tieltä. Auto osui tien vasemmalla puolella sijaitsevaan sähkötolppaan.

Tieto onnettomuudesta tuli pelastusviranomaisille 23.17 aikaan. Onnettomuuspaikalla oli viisi pelastusyksikköä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että kaikki ajoneuvossa olleet henkilöt olivat olleet kiinni turvavöissä. Tapahtuma-aikaan tien pinta oli märkä ja lämpötila oli noin 3 astetta.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Tie onnettomuuspaikalla on ollut poikki raivaustöiden vuoksi.

Milloin 17-vuotias saa ajokortin?

Ajokortin voi saada 17-vuotiaana liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin myöntämällä poikkeusluvalla, jos poikkeuslupaan on erityisiä syitä.

Erityisen syyt voivat olla työhön, työharjoitteluun, kouluun tai harjoitteluun pääsemistä hankaloittavia. Etäisyydet voivat olla pitkiä eikä ole kunnollisia joukkoliikenneyhteyksiä.

Ajokortin voi saada 17-vuotiaana myös, jos hän opiskelee ammatillisessa kuljettajakoulutuksessa kuorma- tai linja-auton kuljettajaksi.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan 16.10.2019 kello 9.13 poliisin julkaisemilla tiedoilla.