Vuokranantaja tunki syyttäjän mukaan luvatta asuntoon Huittisissa –  teki kuntotarkastusta ja videokuvasi samalla vuokralaistaan

Julkaistu:

Syytetyn mukaan kuntotarkastus sujui yhteisymmärryksessä vuokralaisen kanssa.
Syyttäjä vaatii vuokranantajalle sakkoja tapauksesta, joissa tämä meni vuokralaisensa asuntoon tekemään kuntotarkastusta, vaikka vuokralainen ei suostunut päästämään vuokranantajaa sisään.

Huittisissa asuneen naisen vuokrasopimus oli päättymässä elokuun lopussa toissa vuonna. Vuokranantajana saapui asunnolle tekemään kuntotarkastusta elokuun puolivälissä ilmoittamatta siitä vuokralaiselle etukäteen, syyttäjä kirjoittaa haastehakemuksessa.

Nainen ilmoitti terassilla vuokranantajalle, ettei tämä pääse sisälle, mutta vuokranantaja vaati pääsemään sisään ja tönäisi lopulta syyttäjän mukaan ulko-oven edessä seisoneen vuokralaisen pois tai ainakin työntyi tämän ohitse. Mies myös videokuvasi vuokralaistaan asunnon sisällä. Mies myönsi kuvaamisen, mutta kertoi, että tarkastus tehtiin yhteisymmärryksessä. Miehen mukaan vuokralainen oli lisäksi muuttanut tuolloin jo pois.

Syyttäjä vaatii miehelle sakkoja kotirauhan rikkomisesta, oman käden oikeudesta ja salakuvaamisesta. Satakunnan käräjäoikeus antaa ratkaisunsa asiassa kahden viikon päästä.