Maantiepyytäjältä takavarikoitiin Lapissa koppelo ja ase – "Pysäytetyn auton luota täytyy mennä metsään"

Julkaistu:

Ampujaa epäillään metsästysrikoksesta.
Itä-Lapissa Savukoskella takavarikoitiin viikonloppuna koppelo ja haulikko metsästäjältä, joka oli noussut ulos autosta heti auton pysäyttämisen jälkeen ja ampunut tiellä seisten lähettyvillä olleen koppelon. Lapin poliisilaitoksen tiedotteen mukaan ampujaa epäillään metsästysrikoksesta ja autoa kuljettanutta ihmistä avunannosta metsästysrikokseen.

Sunnuntaisessa tiedotteessa muistutetaan metsästäjiä siitä, että välittömästi ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen täytyy mennä ajoneuvon luota vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään ennen kuin riistaa voi ampua. Runsaan kanalintukannan seurauksena kanalintuja näkyy runsaasti tiestöllä ja tien vierillä.

Poliisin, Rajavartiolaitoksen ja metsähallituksen erätarkastajat valvoivat metsästystä Itä-Lapissa viikonlopun aikana. Viranomaiset tarkastivat yhteensä 97 metsästäjän metsästys- ja aseluvat. Lapin poliisin tiedotteen mukaan lupa-asiat olivat pääosin moitteettomassa kunnossa.

– Valvonnassa kirjattiin muutamia rikesakkoja metsästäjien ajoneuvojen käyttöön liittyvistä rikkomuksista, tiedotteessa myös kerrottiin.