Kuoleman aiheuttavaa ainetta höyrystyi suolahappopilveksi Porissa – palomestari IS:lle: ”Torjunta jatkuu vielä tunteja”

Julkaistu:

Vanha säiliö oli hapertunut. Hyvin vaarallista titaanitetrakloridia vuoti ulos ja osa siitä höyrystyi suolahappopilveksi.
Satakunnan pelastuslaitos sai sunnuntaina kello 10.30 hälytyksen Titaanitielle Kaanaankorven teollisuusalueelle vuotovasta säiliöstä.

– Vuotava aine on titaanitetrakloridia, Jouni Karjala Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo.

Paikalla oleva päivystävä palomestari Tomi Anttilan kertoo, miten pelastustyöt etenevät.

– Kyseessä on noin 20 vuotta vanha kahden kuution säiliö, joka on sisätiloissa. Säiliö on hapertunut ja alkanut vuotaa, päivystävä palomestari Tomi Anttila kertoo Ilta-Sanomille.

Pelastuslaitokselle tehtävä on vaativa.

– Titaanitetrakloridi itsessään on hyvin vaarallista. Kukaan ei ole altistunut aineelle. Pelastuslaitoksen väki työskentelee erikoiskemikaalisuojapuvuissa ja heillä on hengityssuojaimet, Anttila sanoo.

Osa aineesta oli päässyt ilmaan, missä se höyrystyi suolahappopilveksi. Suolahappo sekin on Anttilan mukaan vaarallista, sillä se ärsyttää hengityselimiä. Titaanitetrakloridi voisi aiheuttaa kuoleman pelkästään hengittäessä.

– Pilveä hallitaan vesisuihkuin, ettei se pääse karkuun. Säiliössä olevaa ainetta eli titaanitetrakloridia siirretään turvallisempaan säiliöön, hän kertoo.

Anttilan mukaan työ on hidasta.

– Työ jatkuu varmaankin vielä useita tunteja. Olemme eristäneet vara-alueen. Paikka sjiatsee noin 15 kilometrin päässä Porin keskustasta, Anttila sanoo.

Asiasta kertoi aiemmin Iltalehti.