Rajut kuvat onnettomuus­paikalta – tällaista oli jälki, kun 18-vuotias ajoi järjetöntä yli­nopeutta puihin

Julkaistu:

Kuin ihmeen kaupalla kukaan autossa olleista ei menettänyt henkeään.
Pelastuslaitosta odotti hurjannäköinen pelastustehtävä Lappeenrannassa viime vuoden huhtikuussa. Se sai ilmoituksen, jonka mukaan kuski olisi menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja ajanut puita päin.


Tapahtumapaikalta otetuista kuvista selviää, että auto romuttui täysin. Se meni lunastuskuntoon.

Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja sateista. Pelastuslaitoksen lisäksi paikalle saapui poliiseja.

Poliisin ja pelastuslaitoksen tutkimuksissa kävi ilmi, että autoa ajoi tapahtumien aikaan 18-vuotias nuori mies. Lisäksi kyydissä olivat 17-vuotiaat nuorukaiset, jotka kummatkin loukkaantuivat. Toinen matkustajista sai merkittävän aivovamman, lukuisia kallonmurtumia sekä mahdollisesti pysyvän ”toiminnallisen haitan”.


Se on selvää, että ulosajo johtui ainakin osittain hurjasta ylinopeudesta. Tapahtuma-alueella, eli Lappeenrannan Imatranväylällä oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Joitakin hetkiä ennen onnettomuutta toinen matkustaja kuvasi videon, johon oli lisäksi teksti ”165 km/h älä snappaa ajaessasi”. Videolta on nähtävissä, että vauhti oli kova.


Syyttäjän mukaan kuskin vauhti oli onnettomuushetkellä juurikin 165 kilometriä tunnissa. Kuljettaja myöntää ylinopeuden, mutta hänen mukaansa vauhtia oli vain 120–130 kilometriä tunnissa.

Syyttäjä vaatii kuljettajalle törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta vähintään 80 päiväsakkoa tai jopa tapauksessa enintään kolmen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Asiaa käsiteltiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa keskiviikkona. Oikeus antaa asiassa tuomion 24. lokakuuta. Rikoksista syytetty mies on nykyään 19-vuotias.