Ruotsalaiset jännittävät Greta Thunbergin mahdollista Nobel-palkintoa – suora lähetys parlamentin edustalta kello 11.45

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SUORA LÄHETYS
Jotkut asiantuntijat ovat epäilevämpiä, koska ilmastotyö ei ole suoraan Alfred Nobelin testamentissa kuvaillun kaltaista rauhantyötä.
Nobelin rauhanpalkinto jaetaan tänään Norjan pääkaupungissa Oslossa ja ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg on vedonlyöjien suosikki tämän vuoden palkinnon saajaksi.

Ilta-Sanomat näyttää suoran lähetyksen Ruotsin parlamentin edustalta, jonne on kansalaiset ovat kokoontuneet odottamaan Thunbergin mahdollista valintaa. Thunberg tuli alunperin tunnetuksi juuri parlamentin edustalla pitämästään yhden tytön mielenosoituksesta, koululakosta.

Jotkut asiantuntijat ovat epäilevämpiä, koska ilmastotyö ei ole suoraan Alfred Nobelin testamentissa kuvaillun kaltaista rauhantyötä.

Norjan rauhantutkimusinstituutin johtaja Henrik Urdal pitää Thunbergin palkitsemista hyvin epätodennäköisenä.

Muita vedonlyöjien suosikkeja ovat muun muassa Eritrean kanssa rauhan tehnyt Etiopian pääministeri Abiy Ahmed sekä Christchurchin terrori-iskun jälkeen vakuuttavasti esiintynyt Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern.

Norjan Nobel-komitea kertoo saaneensa rauhapalkinnon saajaksi kaikkiaan 301 ehdotusta, mutta perinteisesti se ei julkista ehdotettujen nimiä.

Nobelin perintövaroista myönnettävien palkintojen arvo on yhdeksän miljoonaa Ruotsin kruunua, nykykurssilla noin 832 000 euroa.