Vaimonsa murhasta epäilty vangittiin Lahdessa – saapui oikeussaliin vahvasti huputettuna - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vaimonsa murhasta epäilty vangittiin Lahdessa – saapui oikeussaliin vahvasti huputettuna

Miehen uhrina oli hänen afrikkalaistaustainen 38-vuotias vaimonsa. Henkirikos tehtiin Lahdessa sunnuntai-iltapäivällä.

Syytetty saapui poliisitalon istuntosaliin verhotuneena lakanaan.­

10.10.2019 17:20

Vaimonsa murhasta epäilty mies vangittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeuden istunnossa torstaina. Oikeus vangitsi 53-vuotiaan miehen todennäköisin syin.

Miehen uhrina oli hänen afrikkalaistaustainen 38-vuotias vaimonsa. Henkirikos tehtiin Ala-Tonttilankadulla Lahdessa sunnuntai-iltapäivällä.

Ampuja astui vangitsemisoikeudenkäyntiin Hämeen poliisitalon istuntosaliin vahvasti huputettuna harmaaseen kaapuun tai takkiin ja istuutui asianajajansa Harri Puolakan viereen.

Peitteen alta näkyivät juuri ja juuri jalkineet ja farmarien lahkeet. Kasvoista näkyi vähäinen pilkahdus siinä vaiheessa, kun sivullisten oli poistuttava suljetuin ovin pidetystä vangitsemisistunnosta. Miehellä on lyhyt parransänki ja ohuet hiukset.

Vangitsemista vaati rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista. Kiiskinen ei veriteon yksityiskohdista paljastanut juuri mitään. Epäilty on kantasuomalainen ja hän asuu Kymenlaaksossa.

Poliisi on saanut yleisöltä lähes 30 ampumiseen ja pariskunnan elämään liittyvää vihjettä.

IS:n saamien tietojen mukaan pariskunnalla oli menossa avioeroprosessi, jota vaimo oli hakenut. Heillä on yksi yhteinen lapsi.

– Kyse on yksityiselämään liittyvistä asioista. Tämä on iso tragedia, sanoo Kiiskinen.

Tutkinnanjohtaja Kiiskinen on erittäin tyytyväinen yleisöltä saaduista vihjeistä. Hänen mukaansa niiden perusteella voidaan saada hyvä käsitys mitä Ala-Tonttilankadulla tapahtui. Hän ei kuitenkaan kerro onko vihjeiden antajissa joku, joka olisi nähnyt ampumisen.

– Vihjeiden suuri määrä kertoo, että ihmiset kantavat vastuuta ja kokevat yhteisöllisyyttä. He eivät ole ummistaneet silmiään tapahtuneelta, tutkinnanjohtaja kiittelee.

Veriteosta tuli poliisille nopeasti tieto ja epäilty saatiin muutama minuutti myöhemmin tekopaikan läheltä kiinni. Tekoon ei liity vangitun lisäksi muita henkilöitä.

Ase, jota veriteossa käytettiin, oli luvallinen ja aseenkantolupa oli teosta epäillyllä henkilöllä.

Epäilty pysyy vangittuna. Syytteen nostamisen takaraja on tammikuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?