Uutta tietoa Kuopion järkyttävästä autopalosta – poliisi kumoaa keskustelupalstoilla liikkuneen väitteen

rac

Julkaistu:

Poliisi on edistynyt kahden lapsen loukkaantumiseen johtaneen autopalon tutkinnasta.
Kuopion Prisman parkkipaikalla autossa istuneet 5-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö saivat palovammoja, kun auton sisällä ollut tablet-tietokone syttyi palamaan ja sytytti koko auton tuleen. Kolmannen lapsen kanssa kaupassa ollut isä onnistui paikalle päästyään pelastamaan lapset palavasta autosta.

Poliisin mukaan tapahtuneen tutkinnassa on edistytty, vaikka avoimia kysymyksiä on edelleen paljon. Vaikuttaa siltä, että laite ei verkkokeskusteluissa esitettyjen arvioiden vastaisesti ollut kiinni laturissa syttymishetkellä.

– Tämän hetken tiedon mukaan tablet-tietokone ei olisi ollut latauksessa palon syttyessä. Tosin tutkinta jatkuu vielä, kertoo Itä-Suomen poliisin viestintäasiantuntija Arto Tynkkynen.

Kaupassa vieraillut isä ei poliisin mukaan ehtinyt olla poissa kovin kauaa. Vielä ei tiedetä tarkkaan, kuinka nopeasti tuli auton sisällä levisi. Joka tapauksessa lasten pelastuminen on ollut varsin täpärää.

– Käsitykseni on että isä on ollut poissa 10–15 minuuttia, jona aikana tämä kaikki on tapahtunut. Vielä on vaikeaa sanoa, onko palo syttynyt heti isä lähdön jälkeen vai vasta vähän myöhemmin.

Lasten on kerrottu saaneen tilanteessa eriasteisia palovammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa. Poliisi ei tiistaina osannut kertoa enempää lasten voinnista tai heidän saamiensa vammojen laadusta.

Isää ei epäillä rikoksesta

Tapaus on puhuttanut paljon sosiaalisessa mediassa ja verkon keskustelupalstoilla. Tapahtunut on järkyttänyt monia pienten lasten vanhempia, sillä älylaitteet ovat käytössä yleisesti lapsiperheissä.

Joissakin keskusteluissa on myös ihmetelty lasten isän toimintaa tilanteessa ja esitetty jopa hänen syyllistyneen rikokseen. Tämän väitteen Tynkkynen kumoaa.

– Tapahtunutta tutkitaan edelleen palonsyyn tutkintana. Sosiaalisessa mediassa on vähän kritisoitu isän käyttäytymistä tässä tilanteessa, mutta tässä vaiheessa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden mukaan ketään epäiltäisiin mistään rikoksesta, hän painottaa.

Liekkiin roihahtaneen laitteen merkkiä tai mallia poliisi ei tässä vaiheessa kerro julkisuuteen. Tynkkysen mukaan laite aiotaan lähettää vielä tarkempiin tutkimuksiin, joissa apuna ovat Tukesin tekniikan asiantuntijat.

– Teknisessä tutkinnassa varmaan menee jonkin aikaa. Palaneesta laitteesta tietojen saamisessa on oma hommansa.