Poliisi Kuopion iskusta: Näyttää yhden ihmisen teolta

Julkaistu:

Murhasta ja murhan yrityksistä epäilty 25-vuotias toipuu yhä vammoistaan, kuulusteluja jatkettu.
Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Kuopion kouluisku vaikuttaa yhden ihmisen tekemisiltä.

– Tällä hetkellä tämä näyttää yhden ihmisen teolta. Toistaiseksi ei ole mitään viitteitä, että joku muu olisi ollut mukana, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo.

Murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä epäiltynä vangitun 25-vuotiaan miehen kuulusteluja on jatkettu tällä viikolla. Tutkinnanjohtajan mukaan kuulustelut ovat sujuneet rauhallisesti.

Kuulustelujen sisältöä KRP ei toistaiseksi avaa julkisuuteen. Epäiltyä motiivia raotetaan vasta sitten, kun faktoille on saatu varmistus esitutkinnassa.

Tutkintaa on jatkettu laajalla rintamalla. Todistajia ja asianomistajia on kuulusteltu, teknistä tutkintaa ja laboratorionäytteiden analysointia jatkettu.

Esitutkinta jatkunee vielä kuukausia. KRP tutkii tapausta yhteistyössä Itä-Suomen poliisin kanssa. Tällä hetkellä syytteen nostamisen määräpäivä on asetettuna helmikuulle.

Vangitun 25-vuotiaan Joel Marinin avustaja ei hänkään tässä vaiheessa kommentoi kuulustelujen sisältöä.

– Kuulustelutilanteita on ollut. Ne ovat olleet rauhallisia ja asiallisia, asianajaja Matti Niiranen kertoo.

Marin toipuu yhä myös omista vammoistaan. Poliisi pysäytti hänet kesken hyökkäyksen ampumalla.

Onko päämiehenne yhä sairaalassa?

– Se on hänen terveyttään koskeva tieto, joten en voi asiasta lausua. Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella kyseessä on vakava alaraajavamma. Eihän sellaisesta toivuta noin vain. Ei se viikossa ole ohi.

Syyttäjä päätti maanantaina, ettei kiinniottoon osallistuneiden poliisimiesten voimankäytöstä ole syytä käynnistää esitutkintaa. Pitkällä teräaseella varustautunut Marin ei syyttäjän mukaan totellut käskytystä, vaan hyökkäsi poliisimiestä kohti ja haavoitti tätä.

Poliisi pysäytti hyökkääjän ampumalla kaksi laukausta. Sen jälkeen taltuttamiseen ja aseista riisumiseen käytettiin etälamautinta ja poliisikoiraa.

Marin hyökkäsi viikko sitten oppilaiden ja henkilökunnan kimppuun Savon ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa Kuopiossa. Hän haavoitti yhdeksää ja surmasi 23-vuotiaan opiskelijanaisen, joka on Ukrainan kansalainen.