Laajasalon seksuaali­rikos­vyyhdin käsittely alkoi – päänsä täysin peittänyt ”Eno” näytti outoa käsimerkkiä oikeudessa

rac

Julkaistu:

Helsingin käräjäoikeus aloitti tänään torstaina Laajasalon seksuaalirikostapausten oikeuskäsittelyn.
Ennen istunnon alkua syyttäjä Elina Hyppönen luonnehti rikoskokonaisuutta poikkeuksellisen törkeäksi ja pitkällä aikavälillä tapahtuneeksi.

Toinen syytetyistä, marokkolaistaustainen ja 2000-luvun alkupuolella Suomeen muuttanut 64-vuotias ”Enona” tunnettu mies istui jo käräjäoikeuden salissa kun käsittely pääsi alkamaan yli puoli tuntia aikataulusta jäljessä.

Hän oli pukeutunut mustaan nahkatakkiin ja peitti kasvonsa kokonaan päähineellä. Paikalle tulleille kuvaajille hän näytti jonkinlaista käsimerkkiä, jossa piti sormeaan pystyssä kämmentään vasten. Miehen vieressä istui ranskan kielen tulkki.

Toista syytettyä, 32-vuotiasta virolaistaustaista miestä oikeudessa ei vielä nähty. Syyttäjä Elina Hyppösen mukaan mies on ”Enon” rikoskumppani ja miehet ovat tehneet osan rikoksista yhdessä. Molemmat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syytetyn kuvaamisen jälkeen oikeuskäsittely julistettiin odotetusti salaiseksi sen arkaluontoisuuden takia. Salaista käsittelyä olivat vaatineet niin syyttäjä kuin asianomistajatkin.

Tapauksen rikosnimikkeinä on muun muassa useita törkeitä raiskauksia ja törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä sekä niiden perusmuotoisia tekoja.

Väitettyjen rikosten uhreina on 19 henkilöä, jotka ovat olleet tekoaikana alaikäisiä, nuorin vain kuusivuotias.

Syyttäjä Hyppönen kertoo vaativansa syytetyille ehdottomia vankeustuomioita.

Tapauksen käsittely jatkuu marraskuun loppuun asti.