Kuopion Prisman johtaja todisti, kun alaiset auttoivat palavaan autoon jääneitä lapsia – ”Onneksi kaikki päättyi hyvin”

rac

Julkaistu:

Kaupan henkilökunta auttoi autopalossa loukkaantuneita lapsia.
Kaksi lasta sai palovammoja auton sytyttyä palamaan Prisman parkkipaikalla Kuopiossa keskiviikkoaamuna. Poliisi tutkii palon syttymissyytä, mutta pelastuslaitoksen mukaan palo vaikuttaa saaneen alkunsa auton sisältä.

Kolmannen lapsen kanssa sisällä kaupassa ollut isä sai paikalle päästyään pelastettua lapset palavasta autosta. Savon Sanomien mukaan autossa olleet lapset olivat 3–5-vuotiaita. Pelastuslaitoksen mukaan Prisman henkilökunta vei lapset kaupan sisälle henkilökunnan tiloihin, kunnes ensihoitajat pääsivät paikalle ja veivät heidät sairaalaan.

Tilannetta todistamassa oli myös Kuopion Prisman johtaja Jouni Ruotsalainen, joka oli palon syttyessä paikalla johtamassaan liikkeessä. Ruotsalainen ei halua lähteä kommentoimaan itse palotilannetta, mutta kiittelee alaistensa toimintaa uhkaavassa tilanteessa.

– Sen verran voin sanoa että meidän henkilökunta toimi tilanteessa mallikkaasti. Sehän olisi voinut olla katastrofaalinen tilanne mutta onneksi se päättyi hyvin, Ruotsalainen sanoo.


Pelastuslaitoksen mukaan lapset saivat tilanteessa eriasteisia palovammoja, joiden vakavuus ei ollut vielä täysin selvillä.

Ruotsalaisen mukaan on selvää, että Prisman henkilökunta auttaa asiakkaille sattuvissa hätätilanteissa, olivat ne minkälaisia tahansa.

– Ei sitä ikinä tiedä mitä tapahtuu. Toimimme tilanteen mukaan.

Parkkipaikalla syttyvät autopalot eivät Ruotsalaisen mukaan ole ennenkuulumattomia isossa automarketissa.

– Vähintään kerran vuoteen on auto palanut tuossa pihalla. Kyllähän näitä sattuu.

Tuleen syttynyt auto oli vuosimallin 2012 Ford C-MAX -tila-auto, joka tuhoutui palossa pahasti. Pelastuslaitoksen mukaan myös vieressä ollut farmari-Volvo kärsi palossa vaurioita.