Kuvamateriaali paljastaa: Tältä Lidlin 60 euron nahkahousut oikeasti näyttävät ja tuntuvat

ISTV tilasi nahkahousut ja dirndl-mekon verkkokaupasta. Opiskelijat saivat arvioida asuja ja kertoa mielipiteensä Oktoberfest-juhlinnasta.

4.10.2019 13:53

Oktoberfest-juhlat ovat parhaillaan täydessä käynnissä Saksan Münchenissä. Olut virtaa, hapankaali tuoksuu ja makkaraa kuluu.

Kunnon olutjuhlallisuudet vaativat luonnollisesti asianmukaiset varusteet.

Moni asiakas on kiinnittänyt loppukesän ja alkusyksyn aikana huomionsa Lidlin verkkokauppaan ilmestyneisiin Oktoberfest-asuihin: perinteisiin nahkahousuihin ja dirndl-mekkoihin.

  • ISTV tilasi Oktoberfest-asut Lidlin verkkokaupasta. Videosta näet, miltä Oktoberfest-asut näyttävät juhlijoiden päällä.

Tänä vuonna Oktoberfest alkoi 21. syyskuuta. Viimeiset litran tuopit kumotaan 6. lokakuuta. Olutta, makkaraa, possunkylkeä ja hapankaalia saa toki Saksasta myös 7. lokakuuta ja vielä sen jälkeenkin.

Tapahtuma on paisunut vuosien ja vuosikymmenten kuluessa massiivisiin mittoihin. Vuoden 2018 Oktoberfesteihin osallistui 6,3 miljoonaa ihmistä, ja olutta kului yli 7,5 miljoonaa litraa. Parin viikon juhlallisuuksissa on siis enemmän kävijöitä kuin Suomessa on asukkaita.

Helsingin yliopiston saksanopiskelijoiden ainejärjestön Umlaut ry:n taloudenhoitaja ja opintovastaava Aleksi Tujunen tunnustelee nahkahousuja helsinkiläisen after ski -baarin tanssilattialla.

– Housut tuntuvat hyviltä. Pääsen liikkumaan ja pystyisin tanssimaan tarvittaessa pöydillä.

Nahkahousut osoittautuivat pehmeiksi ja joustaviksi.

Dirndl-mekon nyörien pidikkeet on ommeltu heikosti kiinni. Muuten asu soveltuu Oktoberfest-juhlintaan.

Nahkahousut näyttävät tosiaan ainakin päällisin Oktoberfest-uskottavilta. Ne ovat pitkää shortsimallia ja aitoa nahkaa. Edessä on napillinen läppä ja tasku.

Tasku on tärkeä asia, sillä aidoissa Oktoberfest-juhlissa käteinen on käytännöllisin maksutapa. Kolikoita voi sulloa nahkahousujen taskuun kilisemään.

Nahkahousujen lahkeiden alaosaa koristavat napit ja takaosaa nahkaiset nyörit. Laatikon mukana tulevat tietenkin henkselit ja rintaläppä.

Naisten malliston dirndl-puku muodostuu puolestaan puserosta, esiliinasta ja mekosta. Umlaut ry:n somevastaava Mia Jouhki arvioi, että asu täyttää tarkoituksensa.

– Tämä (mekko) on hinta-laatusuhteeltaan sellainen, mitä pystyi odottamaan.

Käytännössä mekon materiaali tuntuu Oktoberfest-juhlintaan soveltuvalta, mutta ompeleet ovat ikävä kyllä paikoin heikkoja. Ensimmäiset nyörinpidikkeet irtoavat jo parin sovituksen jälkeen.

Sekä miesten että naisten Oktoberfest-asut osoittautuvat myös varsin tiukoiksi. Asia mainitaan myös verkkokaupassa, ja se kannattaa ehdottomasti huomioida.

Tavallista väljemmän koon valitsemalla välttyy siltä, että asu pääsisi repeämään kesken kiivaimman juhlinnan.

Oktoberfest-asut myydään pahvipakkauksissa. Koot ovat varsin pieniä, mikä kannattaa ottaa huomioon.

Oktoberfestin taika ja vetovoima rakentuvat opiskelijoiden mielestä hyvästä porukasta ja yksityiskohdista.

– Oktoberfest-juhlissa on tärkeää ainakin yhteisöllisyys. Se että kaikki kokoontuvat yhteen juomaan, syömään ja pitämään hauskaa, Aleksi Tujunen summaa.

Saksanopiskelijat kertovat järjestäneensä viime vuonna ensimmäistä kertaa suuren Oktoberfest-tapahtuman. Liput menivät kaupaksi kuin litran tuoppi lokakuisessa Münchenissä.

– Panostimme tarjoiluihin. Tilasimme Saksasta ihan kunnolliset oluttynnyrit. Meillä oli pretzeleitä, bratwursteja ja sellaista, Mia Jouhki toteaa.

Tänä syksynä edessä on uusi juhla. Illan aikana pöytien ääreen odotetaan 200 opiskelijaa. Oluttynnyrit saapuvat jälleen Saksasta.

Ainejärjestö järjestää vuoden mittaan myös perinteisiä sitsejä, eli akateemisia pöytäjuhlia, ja alkoholittomia tapahtumia. Aktiivit korostavat, että Oktoberfest-juhliin ja muihin tapahtumiin voi osallistua, vaikka ei olutta joisikaan.

Nahkahousut ovat tärkeä osa Oktoberfest-perinnettä. Kuvassa Lidlin nahkahousuja sovittaa Aleksi Tujunen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?