Oppilas löi toista ruokailuveitsellä päähän Kuopiossa – rehtori: ”Koulu suhtautuu kaikkiin oppilaiden välisiin konflikteihin vakavasti” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Oppilas löi toista ruokailuveitsellä päähän Kuopiossa – rehtori: ”Koulu suhtautuu kaikkiin oppilaiden välisiin konflikteihin vakavasti”

Oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon. Kuvituskuva.

Oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon. Kuvituskuva.

Julkaistu: 4.10.2019 11:52

Oppilaan päähän tuli haava. Haava ei vaatinut sairaalahoitoa.

Rajalan koulussa Kuopiossa sattui torstaina kahden oppilaan välinen välikohtaus. Rehtori Outi Karikoski kertoo, mistä oli kyse.

– Tilanteessa oppilas on lyönyt toista oppilasta ruokailuveitsellä päähän, ja sen seurauksena päähän on tullut pieni haava. Oppilaan haava ei ole vaatinut sairaalahoitoa, hän sanoo.

Hän kertoo, että Rajalan koulun oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon.

Rajalan koulussa opetetaan 1.–6. luokkia.

Koulu puuttui asiaan nopeasti

– Koulu on käsitellyt asiaa normaalien toimintatapojen mukaisesti ja sitä on käsitelty myös molempien oppilaiden sekä heidän huoltajiensa kanssa, Karikoski kertoo.

Rajalan koulussa kasvatetaan ja opetetaan kunnioittamaan toisia sekä arvostamaan omaa ja toisen työtä. Siksi asiaan puututtiin nopeasti.

– Rajalan koulu suhtautuu kaikkiin oppilaiden välisiin konflikteihin vakavasti, eikä minkäänlainen väkivalta ole missään tapauksessa hyväksyttävää. Asiaa käsitellään luokissa tarpeen mukaan.

Hän ei kommentoi sitä, onko asiasta tehty rikosilmoitus.

– Kyse on alaikäisten suojelemisesta.

Koulussa on lukuvuonna 2019–2020 oppilaita yhteensä noin 385, joista noin 90 musiikkiluokilla ja noin 120 kaksikielisessä eli suomenkielisessä ja englanninkielissä opetuksessa.

– Tilanteesta ei aiheutunut tehtävää poliisille, mutta asiasta on tehty sähköinen ilmoitus, jonka poliisi kirjaa rikosilmoitukseksi, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Aiheesta kertoi aiemmin Savon Sanomat.

Tuoreimmat osastosta