Ystävä kertoo: Tällainen oli Kuopion koulu­hyökkäyksessä kuollut nainen

rac

Julkaistu:

Kuopion kouluhyökkäys
Ystävä kertoo, että nainen tapasi aikanaan lomamatkalla miehen, jonka luokse hän muutti Kuopioon.
Kuopion puukotuksessa sai surmansa 23-vuotias ukrainalainen nainen. Hän oli syksyllä aloittanut liiketalouden opinnot Savon ammattiopistossa.

Uhrin kansalaisuudesta kertoivat aiemmin ukrainalaismedia tsn.ua, Iltalehti ja Yle. Ukrainan suurlähetystön II lähetystösihteeri Dmytro Gusiev sanoo, että nainen oli tullut Suomeen vuonna 2017 ja opiskeli Savon ammattiopistossa Kuopiossa. Gusievin mukaan nainen oli naimisissa.
IS tavoitti torstaina pariskunnan tunteneen ystävän. Tämä kertoi järkyttyneensä naisen kohtalosta.

– Kun poliisi julkaisi tiedon ukrainalaisesta uhrista ja että nainen oli naimisissa, osasin yhdistää, kuka oli kyseessä, pariskunnan tunteva kuopiolainen kertoo.

Hän kertoo, että uhriksi joutunut ukrainalaisnainen oli mennyt pari vuotta sitten naimisiin. STT kertoi aiemmin omiin tietoihinsa nojaten, että nainen oli mennyt naimisiin toisen EU-maan kansalaisen kanssa, ja että aviomies ei ole suomalainen.

Ystävä kertoo, että mies on asunut monta vuotta Suomessa ja tavannut uhriksi joutuneen naisen aikanaan lomamatkalla, minkä jälkeen nainen muutti miehen luokse Kuopioon.

Pariskunnan tarkoitus oli ystävän mukaan tarkoitus jäädä pysyvästi Suomeen. Ystävän mukaan he viihtyivät Kuopiossa.

– Nainen halusi oppia suomen kieltä. Kun hän oli oppinut tarpeeksi suomen kieltä, hän lähti opiskelemaan.

Nainen pääsi Savon ammattiopistoon, jossa valmistuu merkonomeja ja datanomeja.

Naisen Facebook-päivityksen mukaan hän oli opiskellut Ukrainassa, Harkovan kansallisessa yliopistossa.


Pariskunnan tuttava kertoo, että nuori pari piti matkustamisesta. He tekivät ulkomaan matkoja ja reissaisivat myös kotimaassa. 23-vuotias nainen viihtyi Suomen luonnossa.

Naisesta sai pariskunnan ystävän mukaan sydämellisen kuvan. Kun parin luona kävi kylässä tai heitä tapasi kaupungilla, nainen suhtautui lämpimästi muihin ihmisiin.
Ystävä sanoo, että pieni ja siro nainen erottui muista edukseen.

– Hän oli kaunis, iloinen, elämänhaluinen. Hänestä oikein säteili elämänhalu.

Poliisi on torstaina esittänyt Kuopion hyökkäyksestä epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä vangittavaksi. Epäiltyä on esitetty vangittavaksi murhasta sekä yhdeksästä murhan yrityksestä. Vangitsemisoikeudenkäynti käydään perjantaina 4. lokakuuta Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Korjattu kuvatekstiä 4.10. klo 13.41: Liputus tapahtui keskiviikkona, hyökkäys tiistaina.