Perussuomalaisten Sebastian Tynkkystä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, käsittely Oulun käräjäoikeudessa alkaa

Tynkkynen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Perussuomalaisten kansanedustajaa Sebastian Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen vastaa tänään torstaina Oulun käräjillä syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Tynkkysen mukaan kysymys on hänen Facebookissa vuonna 2016 julkaisemastaan kuvasta ja tekstistä. Kuvassa esiintyy ilmeisesti terrori-iskujen tekijöitä, ja kuvatekstissä hän liittää islamin terrorismiin. Tynkkysen mukaan kysymys oli terrorismin kritisoinnista.

Syytteen tarkempi sisältö tulee julkiseksi vasta, kun se luetaan oikeudessa.

Tynkkynen on aiemmin tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan muslimivastaisista Facebook-kirjoituksistaan.

Viime viikolla poliisi tiedotti taas uudesta epäilystä, jonka mukaan Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan myös toissavuotisesta julkaisusta. Tutkinta on valmistunut, ja asia on syyteharkinnassa.

Lue lisää: Sebastian Tynkkysen Facebook-kirjoitukset syyttäjälle – epäillään taas kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Tynkkynen kiistää syyllistyneensä tässäkään rikokseen. Hänen mukaansa syyte liittyy kuntavaalikampanjointiin.

– Maahanmuuttajien ja maahanmuuttajataustaisten ihmisten osalta oli tullut selville aika paljon seksuaalirikoksia. Siksi halusin nostaa esiin ahdistelun uhreiksi joutuneiden naisten äänen, Tynkkynen kertoi STT:lle viime viikolla uuteen rikosepäilyyn viitaten.

Tynkkynen julkaisi Facebook-sivuillaan tekstejä, jotka hän oli oman kertomansa mukaan saanut ahdistelun uhreiksi joutuneilta naisilta.

Tynkkynen nousi eduskuntaan viime kevään vaaleissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?