Koulukaveri yläkoulusta kertoo Kuopion hyökkäyksen epäillystä: ”Syrjäänvetäytyvä, ei väkivaltainen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koulukaveri yläkoulusta kertoo Kuopion hyökkäyksen epäillystä: ”Syrjäänvetäytyvä, ei väkivaltainen”

Samalla yläasteella ollut rinnakkaisluokkalainen yllättyi, kun hän kuuli epäillyn väkivaltaisista teoista.

2.10.2019 14:42

Keskusrikospoliisin mukaan Kuopion kouluhyökkäyksen motiivi ei ole vielä selvinnyt. Monet epäillyn tuntevat pohtivat nyt, mikä sai nuoren epäillyn toteuttamaan hyökkäyksensä.

Epäillyn kanssa rinnakkaisluokalla Ahmon koulun yläasteella Siilinjärvellä ollut mies kertoo yllättyneensä kuultuaan kouluhyökkäyksestä.

Hän ei halua esiintyä omalla nimellään jutussa.

Pysytteli yksinään

– Epäilty ei ollut kouluaikanaan ollenkaan väkivaltainen. Siksi yllätyin, että häntä epäillään Kuopion kouluhyökkäyksestä. Hänestä jäi minulle mieleen erityisesti se, että hän oli syrjäänvetäytyvä, koulukaveri kertoo.

Rinnakkaisluokalla olleen mukaan yksinäisyys saattoi olla epäillyn oma päätös.

– Hän ei ollut koulukiusattu. Tietääkseni hän oli hyvä koulussa, mikä voi osittain selittää halun vetäytymiseen, mies pohtii.

Helsingin Sanomien haastattelemien koulukaverien mukaan epäiltyä olisi kuitenkin kiusattu sekä ala- että yläkoulussa.

Epäilty mies on ammattiopiston opiskelija. Hyökkäyksessä hän käytti sapelityyppistä teräasetta, ja lisäksi hänellä oli mukanaan ampuma-ase, joka poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan oli ilma-ase. Poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, käyttikö epäilty myös ampuma-asetta.

Seisoi liikuntatunneilla kädet puuskassa

Epäillyllä ei ollut ainakaan kouluaikaan erityisiä liikuntaharrastuksia. Koulututun mukaan epäillyllä ei ollut yläasteiässä hänen mukaansa mitään miekan käyttöön liittyvää harrastusta.

– Pikemminkin hän seisoi liikuntatunneillakin kädet puuskassa ja vähän syrjässä, hän oli tuolloin melko pulskassa kunnossa. Uskoakseni hän oli enemmän kiinnostunut tietokonepeleistä kuin liikunnasta.

Koulukaveri kuvailee, että epäilty pukeutui kouluaikanaan ihan normaalisti, kuten muutkin aikansa yläluokkalaiset.

– Ei ollut mitään erityisen silmiinpistävää. Usein hänellä oli yllään huppari ja tavalliset college-housut. Tukka oli leikattu lyhyeksi. En olisi uskonut, että hän olisi ryhtynyt tekoihin, joista häntä epäillään, mies sanoo.

Lukion rehtori: Normaali opiskelija muiden joukossa

Siilinjärven lukion rehtori Aurora Hansen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että hänen muistikuvissaan epäilty oli ihan normaali opiskelija muiden joukossa, rehtori Hansen sanoo.

– Epäilty oli Siilinjärven lukiossa opiskelijana. Hän kirjoitti meiltä ylioppilaaksi vuonna 2014, Siilinjärven lukion rehtori Aurora Hansen kertoo Ilta-Sanomille.

Miestä epäillään murhasta sekä muista useista väkivaltarikoksista ja niiden yrityksistä. Epäillyllä ei ole aiempaa rikoshistoriaa, eikä kouluun ollut suuntautunut uhkauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?