Suuri poliisioperaatio Espoon Myllykylässä – yksi henkilö otettu kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suuri poliisioperaatio Espoon Myllykylässä – yksi henkilö otettu kiinni

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.10.2019 13:31, Päivitetty 2.10.2019 15:11

Kiinniotettua henkilöä epäillään ampuma-aserikoksesta. Hän ei ollut uhannut aseella ketään eikä sivullisille ollut aiheutunut vaaraa.

Poliisilla oli tänään keskiviikkona suuri operaatio Espoon Myllykylässä Kuninkaantiellä. Yksi henkilö on otettu kiinni ja häntä epäillään ampuma-aserikoksesta.

Komisario Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi oli saanut aamupäivällä ilmoituksen, jonka mukaan henkilön hallussa oli nähty käsiase. Väänäsen mukaan henkilö ei ollut uhannut ketään eikä sivullisille aiheutunut vaaraa.

– Tiedossamme ei ole, että hän olisi liikkunut aseen kanssa missään, Väänänen sanoo.

Henkilö otettiin kiinni asuntonsa läheltä. Poliisi suoritti etsintää henkilön asunnossa. Tehtävään osallistui myös pelastuslaitoksen yksiköitä, koska poliisi ei voinut itse varmistua asunnon turvallisuudesta.

Väänäsen mukaan asunnossa oli ollut esineitä, joita poliisi ei ollut pystynyt tunnistamaan. Tähän tarvittiin avuksi pelastuslaitosta. Väänänen ei kommentoi, mitä esineitä asunnossa oli ollut, mutta esineet eivät olleet osoittautuneet vaarallisiksi.

Väänäsen mukaan poliisi meni paikalle sellaisella resurssilla ja varautumisella kuin ampuma-asetehtäville on tapana mennä.

– Ehkä se ulkopuoliselle näyttää siltä, että varaudutaan vähän enemmän kuin aiemmin, mutta tämä liittyy poliisin työturvallisuuteen ja kansalaisten turvallisuuteen, Väänänen sanoo.

Väänänen vahvistaa aiemmat lehtitiedot siitä, että tapahtumapaikka oli Kuninkaantie 42. Osoitteessa sijaitsee Helsingin diakonissalaitoksen toimipiste, mutta se ei liity tapaukseen. Kiinniotettu henkilö asui kerrostaloasunnossa.

Poliisin mukaan läheisten asuntojen asukkaita siirrettiin pois asunnoistaan. Tehtävä päättyi iltapäivällä kello kahteen mennessä, ja asukkaat ovat päässeet palaamaan koteihinsa.

Artikkeli päivitetty kauttaaltaan 2.10.2019 kello 15.11.

Tuoreimmat osastosta