Yle: Suoria lähetyksiä lasten hyväksikäytöstä myydään kympeillä – ostajina mahdollisesti myös suomalaisia

Julkaistu:

Ylen MOT:n mukaan poliisi selvittää suomalaiseen ostajaan viittaavaa tapausta liittyen lasten hyväksikäyttöön, jota myydään verkossa suorina lähetyksinä ulkomailta.
Ylen MOT kertoo, että verkossa suorina lähetyksinä myytävää lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ostavien asiakkaiden joukossa on pohjoismaalaisia, mahdollisesti myös suomalaisia. Ostajat voivat tilata lasten reaaliaikaisia seksiesityksiä ja raiskauksia muutamilla kympeillä.

MOT:n juttu perustuu aineistoon, jota Yle on tutkinut Tanskan ja Norjan yleisradioyhtiöiden kanssa. Aineistoon kuuluu muun muassa useita nettikeskusteluja lapsia myyvien filippiiniläisaikuisten ja länsimaisten miesten välillä. Yhden keskusteluissa esiintyvistä ostajista epäillään olevan suomalainen, sillä miehen nimimerkki viittaa Suomeen.

MOT kertoo, että rikosylikomisario Sari Sarani keskusrikospoliisista on lukenut tyttöjä myyvän filippiiniläisen ja hänen mahdollisesti suomalaisen asiakkaansa välisen nettikeskustelun. Sarani kertoo krp:n tulevan selvittämään asiaa.

– Rikospaikka voi olla Suomessa, jos hyväksikäyttö on tilattu täältä, Sarani kommentoi.