Helsingin Ruoholahden puukotus oli ryöstön yritys – osalliset 15–21-vuotiaita

Julkaistu:

Poliisi tutkii perjantaina Helsingin Ruoholahdessa tapahtunutta puukotusta törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä ryöstön yrityksenä.
Tapauksessa on ollut osallisena kolme nuorta miestä. Rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan 17- ja 21-vuotiaat nuoret yrittivät ryöstää 15-vuotiaan, joka oli yllättäen puolustautunut puukolla.

Puukotuksen uhriksi joutui tapauksen vanhin osapuoli, jonka saamia vammoja hoidettiin sairaalassa. Poliisi on ottanut kiinni kaikki kolme osallista

– Toinen ryöstön yrityksestä epäillyistä sai tilanteessa lieviä vammoja. Hän on saanut hoitoa tapauksen jälkeen ja jo eilen alkuillasta hän pääsi poliisin hoteisiin. Kaikki kolme ovat kiinniotettuina, Kortelainen sanoo IS:lle.

Kortelaisen mukaan tapahtumien kulku ei ole vielä täysin varmistunut. Poliisi ei ole vielä kuulustellut kaikkia osallisia.

– Tämä vähän kestää, kun osa on alaikäisiä. Täytyy olla huoltajia ja muita paikalla, joten asioiden järjestely kestää, rikoskomisario toteaa STT:lle.

Poliisin mukaan tapahtumien selvittely jatkuu.

– Tässä on ollut osittain epämääräisiä kertomuksia. Kaikki kortit eivät ole vielä pöydässä, Kortelainen arvioi.

Tapahtumien kulusta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.