Korsolainen pienkriminaali näpisti kolme kirjolohifilettä, kun vanha kyläperinne oli ”naiset jätetään rauhaan ja ketään ei tapeta”

Julkaistu:

Kylmäketjun katkeaminen oli lyhytaikainen, fileet myydään eteenpäin.
Vantaan kaupungin Korsossa 1980-luvulla syntynyt mies vieraili oman kylän elintarvikeliikkeessä torstaina hiukan auringonlaskun jälkeen.

Noin kello oli 19.50 mies sujautti takkinsa sisään kolme filettä, jotka olivat valmiiksi savustettuja ja leikattu kirjolohesta.

”Kolmen fileen konna” ei tiennyt, että hänet oli nähty. Valpassilmäinen vartija otti kassojen ohi lipuneen kalamiehen kiinni heti liikkeen ulkopuolella ja löysi fileet vaatetuksen uumenista.

Näpistyksen yhteinen arvo oli 50 euroa.

Vahinko ei muodostunut suureksi. Kala ei ollut ehtinyt pilaantua takin alla matkallaan ulkoilmaan, vaikka kylmäketju hetkeksi katkesi. Liike arvioi fileet edelleen myyntikuntoisiksi.

Vantaalla on viime aikoina tapahtunut useita matalan profiilin näpistyksiä, joista valtakunnallisenkin uutiskynnyksen ylitti viime vuonna niin sanotun tillinhaistelijan tapaus Jumbon kauppakeskuksessa.
Pian sen jälkeen Oulusta Vantaalle matkustanut mies tavattiin Tikkurilasta syömästä salaattia, mehua ja irtokarkkeja suoraan kaupan hyllyiltä.

Korso on Vantaan osa, jolla on tietty menneisyys, joka saavutti rikollisromanttista hohtoa Ansu Kivekkään kirjoittamassa haastattelukirjassa Korson kriminaalit (2018).

”Naiset jätettiin rauhaan ja ketään ei tapettu”, oli Rauno "Rauski" Lehmusvyöryn, 68, kiteytys korsolaisen kaveriporukan rikollisesta elämästä vuodesta 1965 aina 1980-luvun alkuun saakka.

Kolmen fileen pienkriminaali kuuluu jo seuraavaan sukupolveen.

Alkuperäisten kriminaalien skaala oli laaja. Se sisälsi pimeän viinan myyntiä, ryöstöjä, petoksia, pahoinpitelyjä, varkauksia, kiristystä, paritusta.

Ydinjoukkoon kuului 25 nuorta, joista yhdeksän avautui kirjassa. Lehmusvuori kuoli viime tammikuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt