Ravintolassa leimahtanut mustasukkaisuus johti hyökkäykseen haulikon kanssa – hovioikeus lievensi miehen tuomiota hieman

Julkaistu:

Mies oli hermostunut, koska nainen oli keskustellut toisen miehen kanssa ravintolassa.
Rovaniemen hovioikeus lievensi perjantaina hieman rangaistusta jutussa, jossa mies hyökkäsi ladatun haulikon kanssa taloon Kuhmossa.

Kyse oli tapahtumista viime vuoden tapaninpäivänä. Tapahtumaketju sai alkunsa ravintolasta, jossa tuomittu mies oli samassa seurueessa entisen naisystävänsä kanssa. Mies oli hermostunut, koska nainen oli keskustellut toisen miehen kanssa.

Koska tuomittu käyttäytyi muiden mielestä häiritsevästi, hänet jätettiin pois taksista ravintolaillan jälkeen. Mies haki kotoa haulikon, meni toisen miehen asunnolle, rikkoi olohuoneen ikkunan ja tuli sisään huutaen todistajien mukaan "tämä homma loppuu nyt tähän".

Toinen mies tarttui aseeseen ja ase laukesi, mutta haulit osuivat ikkunaan.

Tero Pasi Haverinen, 53, oli käräjäoikeudessa tuomittu viiden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä. Hovioikeus piti rikosnimikkeet ennallaan, mutta laski tuomiota neljällä kuukaudella, koska se arvioi eri tavoin rikosten keskinäistä yhteyttä.