41-vuotias mies väitti 15-vuotiaan painostaneen seksiin – oikeus ei uskonut selitystä

Julkaistu:

Rikos
Hovioikeus piti Thaer Al Jubourin 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion voimassa.
Turun hovioikeus on pitänyt 41-vuotiaan Thaer Al Jubourin tuomion törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä voimassa.

Al Jubouri oli vaatinut syytteiden hylkäämistä ensinnäkin siksi, että oli luullut 15-vuotiasta tyttöä täysi-ikäiseksi, ja toiseksi siksi, että tyttö oli painostanut hänet seksiin.

Mies sai aikoinaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Turun hovioikeus teki muutoksen ainoastaan uhrille maksettavaan kärsimyskorvaukseen, jonka hovioikeus nosti 6 500 eurosta 8 000 euroon.

Tapasi kadulla

Tuomioon johtanut rikos tapahtui Tampereella marraskuussa 2016.

Al Jubouri tapasi kadulla kaksi humaltunutta teinityttöä, joiden kanssa ryhtyi juttelemaan. Kun toinen tytöistä sanoi olevansa nälissään, Al Jubouri pyysi tytöt asunnolleen ja kertoi tilaavansa heille pizzaa.

Al Jubouri saattoi tytöt asunnolleen. He istuivat asunnon sohvalle, Al Jubouri tarjosi tytöille olutta ja alkoi lähennellä heitä.

Lopulta hän sanoi lähtevänsä ulos hakemaan ruokaa tytöille.

Tytöt päättivät lähteä tällä välin asunnolta, mutta jo parkkipaikalla he törmäsivät Al Jubouriin uudelleen.

Toinen tytöistä juoksi kertomansa mukaan pois paikalta, kun taas toisen Al Jubouri vei takaisin asuntoonsa. Asunnossa Al Jubouri tönäisi 15-vuotiaan tytön sänkyyn ja raiskasi tämän.

Selitti joutuneensa itse hyväksikäytetyksi

Tyttö kertoi oikeudessa, ettei ollut tajunnut huutaa naapureita apuun.

Hän oli ajatellut, että tilanne on nopeammin ohi ilman vastarintaa, ja että hän pääsee lähtemään sairaalaan ja tekemään rikosilmoituksen. Niin hän myös teki.

Poliisi kävi ottamassa kiinni Al Jubourin asunnoltaan seuraavana aamuna.

Al Jubouri väitti olevansa itse hyväksikäytön uhri: tyttö oli uhannut huutaa, ellei Al Jubouri harrastaisi seksiä hänen kanssaan. Al Jubouri sanoi oikeudessa, ettei uskaltanut kieltäytyä seksistä, koska olisi voinut joutua ulkomaalaisena ongelmiin.

Al-Jubouri myös väitti, että tyttö oli kertonut olevansa täysi-ikäinen.

Alisti uhrinsa

Todisteet eivät tukeneet Al Jubourin selitystä.

Tytöt kertoivat yhtenevästi Al Jubourin lähentelystä sohvalla, ja teon jälkeen lääkärissä uhrin sisäreisissä havaittiin useita mustelmia, jotka sopivat voimakkaan kiinnipitämisen aiheuttamiksi ja tukivat seksuaalirikosepäilyä.

Jo Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että vaikka Al Jubourin käyttämä väkivalta oli lievää, hänen täytyi ymmärtää, että sukupuoliyhteys perustui alistamiseen ottaen huomioon Al Jubourin ja uhrin välisen yli 20 vuoden ikäeron ikäeron, uhrin nuoren iän ja päihtymystilan.

Tuomioon vaikutti ankaroittavasti se, että Al Jubouri tarjosi uhrille lisää alkoholia, vaikka oli havainnut tämän olevan päihtynyt.