Telian liittymät mykistyivät ulkomailla – häiriö kesti koko yön

Julkaistu: , Päivitetty:

Roamingpalveluihin liittyvä häiriö kesti useiden tuntien ajan.
Telian matkapuhelinverkossa oli häiriö ulkomailla. Yritys tiedotti asiasta verkkosivuillaan viime yönä. Tiedotteen mukaan osa liittymistä ei löydä matkapuhelinverkkoa ulkomailla. Telia kertoi korjaavansa vikaa.

Uudessa-Seelannissa työskentelevä Ilta-Sanomien lukija kertoo, että hänen Telian liittymänsä on ollut mykkänä aamusta asti, eli Suomen aikaa myöhäisestä keskiviikko-illasta. Työpäivän aikana, Suomen aikaa torstaiaamuun mennessä, ongelma ei ollut ratkennut.

– Laitoin Telialle viestiä, ja siellä sattuikin olemaan kaveri vastaamassa yöllä siihen. Hän kertoi, että heillä on isoja ongelmia roamingin ja ulkomaan datan kanssa. Varmaan kaikilla Telian asiakkailla ulkomailla on liittymät mykkänä.

Lukijamme kertoo odottavansa läheisensä terveydentilaan liittyvää tärkeää puhelua Suomesta, ja on siksi harmissaan tilanteesta.

– Onhan se nyt iso harmi. Joku saattaa olla isoissakin vaikeuksissa, hän toteaa.

Telia tiedotti torstaiaamuna seitsemän jälkeen saaneensa vikatilanteen korjattua. Timo Saxen Telian viestinnästä kertoo, ettei häiriö koskettanut kaikkia Telian ulkomailla oleskelevia asiakkaita. Laajuudesta ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa.

Häiriöstä aiheutui ongelmia myös Suomessa oleskeleville ulkomaalaisille, joiden roamingpalvelut eivät toimineet kunnolla. Tämä saatiin Saxenin mukaan korjattua jo aiemmin yön aikana. Vian syytä selvitellään.

– Vika aiheutui ulkomaan yhteyksiin tehdyistä muutostöistä. Se saatiin korjattua varajärjestelmien avulla, Saxen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt