Kansanedustaja Juha Mäenpään koti­talossa tulipalo – ”Tilanne on paha”

Julkaistu:

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps) sai tiedon kotinsa tulipalosta Kazakstaniin.
Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaalla, syttyi keskiviikkona keskisuuri rakennuspalo Ilmajoentiellä.

– Kyseessä on meidän kotitalomme, perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kertoo Ilta-Sanomille puhelimessa Kazakstanista.

Hän on Kazakstanin Nur-Sultanissa seuraamassa painin MM-kisoja.

– Sain tiedon kisoihin, että talomme on syttynyt palamaan. Poikani Konsta Mäenpää on tällä mukana kisoissa painimassa. Olen saanut varatuksi lentolipun Suomeen huomisaamuksi.

Mäenpään mukaan on tärkeintä, ettei kukaan loukkaantunut tulipalossa.

– Vaikka tilanne on paha en ole kovin järkyttynyt, sillä olemme kokeneet kerran aiemminkin tulipalon samassa talossa vuonna 2015. Alustavan tiedon mukaan talo olisi vielä korjattavissa, hän sanoo.
Perussuomalaisten riveistä kolmatta kertaa kansanedustajaksi pyrkinyt Juha Mäenpää keräsi viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisista ehdokkaista toiseksi eniten ääniä Vaasan vaalipiiristä ja nousi puolueensa kansanedustajaksi.

Pelastuslaitos IS:lle: Talossa on runsaasti ontelomaisia tiloja

– Hälytys tulipalosta tuli kello 18.25 Ilmajoentielle. Kyseessä on omakotitalon tulipalo, vs. asemamestari Juha Kallio Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta Seinäjoelta kertoi Ilta-Sanomille hieman aiemmin keskiviikkona.

Palopaikalla jatkuivat sammutustyöt illalla.

– Sammutamme juuri vanhempaa puolitoistakerroksista ja pohjalaistyylistä omakotitaloa, päivystävä palomestari Matti Hietalahti kertoi palopaikalta, kun tulipaloa oltiin jo saamassa hallintaan.

Hän kertoi, että palopaikalla oli kolme sammutusyksikköä, kaksi säiliöautoa ja lisäksi nostolava-auto.

– Olemme saamassa tulipaloa juuri hallintaan. Työ on kuitenkin vaativaa, sillä talossa on runsaasti ontelomaisia tiloja, joiden sammuttaminen vaatii sitkeyttä. Yritämme varmistaa myös sen, ettei tulipalo pääse leviämään liesituulettimen kautta eteen päin, Hietalahti sanoi noin kello 20 keskiviikkona.

Keittiötilat olivat Hietalahden mukaan kärsineet savuvahinkoja.

– Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Vaikka talo sai savuvahinkoja, se on ennallistettavissa asumiskuntoon, hän arvioi.