Syyte: 29-vuotias saalisti kymmeniä lapsia Instagramissa

Julkaistu:

Miehen epäillään pyytäneen lapsilta video- ja kuvamateriaalia.
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on nostettu syytteet kymmenien lasten hyväksikäytöstä epäiltyä 29-vuotiasta Espoossa asuvaa miestä vastaan. Kihlakunnansyyttäjä vaatii hänelle rangaistusta lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä, joista osa on törkeitä.

Uhrit ovat 9–15-vuotiaita tyttöjä, jotka ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Syytteiden sisältö ei ole vielä julkinen, mutta poliisi on aiemmin valottanut tapausta esitutkinnan aikana.

Poliisin mukaan mies lähestyi tyttöjä pääasiassa Instagramissa ja toisinaan myös Snapchatissa. Jutustelu kääntyi nopeasti seksuaalissävytteiseksi, ja mies pyysi tytöiltä videoita ja kuvia. Hän lähetti niitä myös itse.

– Osan kohdalla tämä on ollut hyvin lyhyttä ajallisesti ja osan kohdalla hyväksikäyttö on jatkunut pidempään, rikoskomisario Max Bock kertoi elokuussa.

Tuossa vaiheessa uhreja arveltiin olevan jopa yli 50, mutta syytteeseen asti edenneiden juttujen määrä jäi lopulta siitä hieman pienemmäksi.

Epäillyt hyväksikäytöt ovat tapahtuneet kokonaan sosiaalisen median välityksellä. Poliisin tiedossa ei ollut yhtään kasvokkain tapaamista.

Mies on ollut vangittuna maaliskuusta lähtien. Oikeudenkäynti alkaa kahden viikon kuluttua.