Eurojackpot-voittaja irtisanoutui työstään ja osti tuliterän Toyota Yarisin

Eurojackpotista 1,84 miljoonaa euroa voittanut Riitta irtisanoutui työstään ja osti itselleen unelmiensa auton.

17.9.2019 5:55

Siilinjärveläinen Riitta avasi maanantaina iltapäivällä kotonaan verkkopankkinsa.

Vaikka hän tiesi summan olevan tänään tulossa, hänen oli vaikeaa uskoa omia silmiään. Tilillä näkyi 1 840 000 euroa enemmän kuin aiemmin.

– Juuri katsoin koneelta tiliäni. Nyt se on todellista! Riitta saa sanottua puhelimeen.

– Ei oikein osannut lukeakaan niin isoa summaa. Huh, huh.

Yllä olevalla videolla nähdään miltä lottovoittajan päivä voisi näyttää.

Riitta ei suostunut uskomaan rahojen saapumiseen ennen kuin omin silmin näkee ne tilillään. Poikaakin piti aamulla toppuutella, kun tämä laittoi heti aamusta tekstiviestin, että onnea miljonäärille.

– Silloin rahat eivät vielä olleet pankissa, ja sanoin hänelle, että elähän nyt vielä onnittele, Riitta naurahtaa.

Nyt tunnelmaa voisi kuvailla unenomaiseksi. On sanomattakin selvää, että rahasumma muuttaa Riitan loppuelämän pysyvästi.

Kolmen, pian neljän lapsen isoäiti on ollut jo jonkin aikaa eläkkeellä, mutta hän on tähän asti tehnyt osa-aikaisia töitä saadakseen laskunsa maksettua.

Alun perin hän pohti, että pitäisi työnsä mukavien työkaverien vuoksi. Nyt mieli on muuttunut.

– Kyllä minä sanoudun nyt irti. Tehköön nuoremmat sitä siivoushommaa. Olen jo vienyt avaimet ja muut pois. Tarjoan työkavereille läksiäiset, kunhan kerkeän, hän tuumaa.

Riitta asuu yksin Siilinjärven keskustassa pienessä kerrostaloasunnossa. Hän asuu kolmannessa kerroksessa talossa, jossa ei ole hissiä. Asunnon vaihtaminen mukavampaan on ollut mielessä.

– Minä pääsen nyt hissitaloon tai sitten rivitaloon ensimmäiseen kerrokseen.

Hän on jo pohtinut, että ei halua tehdä ”hätiköityjä päätöksiä” suuren rahasumman kanssa. Tiistaina edessä on tapaaminen lähipankissa, mutta Riitta ei varannut tapaamisen yhteyteen sijoitusneuvojaa.

– Maksan velkani pois ja sitten minä vähän aikaan rauhoitun. Mietin, että mitä oikein tekisin. Eipä minulla ole mitään kiirettä minnekään.

Riitalla on tytär ja poika, jotka asuvat perheineen lähipaikkakunnilla. Perheet ovat iloinneet isoäidin mukana onnekkaassa elämäntilanteessa.

– Pojalle soitin silloin kuukausi sitten heti ensimmäisenä ja kysyin, että onko tämä mahdollista. Hän katsoi Googlesta ja varmisti, että kyllä minä olen voittanut. En uskonut sitä itse, kun koetin tarkistaa numeroita, Riitta muistelee.

– Tytölle piti monta kertaa laittaa viesti. Se oli sanonut miehelleen, että nyt äiti on seonnut.

Yhden asian Riitta osti jo viime viikolla. Hän kävi varaamassa itselleen upouuden auton.

– Aiemmin minulla oli Toyota Aygo, se sellainen ihan pieni auto. Nyt otin sitten Toyota Yarisin!

– Se on hybridimalli. Pitää opetella ajamaan siten, ettei tarvitse enää sitä vaihdekeppiä käytellä, Riitta iloitsee.

Koko elämänsä pienituloisena elänyt nainen sanoo, että ei ole uuden auton lisäksi osannut haaveilla oikeastaan mistään asiasta, mitä voisi ostaa rahalla. ”Shoppailemaan” lähtemistä hän ei ole edes ajatellut.

– En tiedä, opinko ollenkaan siihen, että kaupassa ei tarvitse katsella hintoja. En ole oppinut elämään rahan kanssa, niin se saattaa olla aluksi vaikeaa.

Riitan nimi on muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?