Eurojackpot-voittaja Tuulan tilille ilmestyi tänään 1,8 miljoonaa euroa – kertoo nyt, miten aikoo käyttää rahat

Eläkepäiviä miehensä kanssa viettävä Tuula rakentaa kesämökkiä ja suunnittelee retkeilyauton ostamista. Sen kummempia suunnitelmia satumaiselle voittopotille hänellä ei oikeastaan ole.

16.9.2019 13:21

Siilinjärven 22 000 asukkaan kunta osui ainakin kuvainnollisesti onnellisen sateenkaaren päähän perjantaina 23. elokuuta.

Pikkukaupungin K-supermarket Herkkupadassa pelattiin tuolloin voitokas Eurojackpot-porukkapeli, joka teki 50 siilinjärveläisestä kertaheitolla miljonäärejä.

Tänään on se maanantai, kun kukin noista 50 voittajasta voi kirjautua verkkopankkiinsa ja nähdä tilillään satumaiset 1,8 miljoonaa euroa.

Eläkeläinen Tuula on miehensä kanssa yksi heistä.

– Eipä tässä mitään sen kummempaa. Kaikenlaista suunnitellaan, Tuula kertoo seesteisesti kuulumisiaan.

Tuula ja hänen miehensä eivät aio muuttaa arkeaan radikaalisti miljoonapotin takia. Elämä jatkuu pääpiirteittäin samanlaisena kuin aiemminkin.

Toki suuri summa rahaa tuo turvaa ja nostaa elintasoa. He aikovat remontoida omakotitalonsa, veivät jo autonsa huoltoon ja jatkavat mökkiprojektiaan. Lasten ja perheenjäsenten auttamiseen hupenee myös siivu voittopotista.

– Ollaan laitettu alulle ihan tavallisia juttuja. Matalalla profiililla mennään, Tuula selventää.

Pariskunta ei edes toivo, että suuri voittosumma jäisi naapureilta tai muilta tutuilta huomaamatta.

– Voi, ei se pysy tällaisessa pienessä pitäjässä salassa. Emme me ole sitä mainostaneet, mutta jotkut ovat kyselleet. Kyllä me silloin olemme kertoneet voitosta, Tuula tuumaa.

Hän uskoo, että ihan kaikki eivät vielä voitosta tiedä, tai sitten vähemmän läheiset kyläläiset ovat vain niin hienotunteisia, että eivät sano mitään.

– Kun pysyy täällä oman mökkeröisen sisällä ja tapaa vain omia tuttuja, niin ei sitä edes tiedä, miten se asia tuolla kylällä pörrää, Tuula muotoilee.

Lähellä asuu ainakin neljä muuta saman porukan voittajaa, mutta Tuula tai hänen miehensä eivät ole jutelleet asiasta heidän kanssaan.

– Kuulin, että jossain vanhainkodissa joku oli löytänyt ihan nimilistan, että ketkä kaikki ovat voittaneet. Jostain se tieto vuotaa, hän hymähtää.

Voiton jälkeen Tuula ajoi pääkaupunkiseudulle Veikkauksen järjestämään tapaamiseen. Matkaseuraksi hän otti omat lapsensa. Kokemus oli hauska, vaikka pitkä matkapäivä kestikin kaikkiaan 12 tuntia.

– Siellä oli mukava vastaanotto. Kerrottiin tarkkaan, miten kaikki sujuu voittorahojen maksamisen kanssa.

Tuula ja hänen miehensä aikovat käyttää rahansa monen ihmisen mielestä varmasti varsin vaatimattomasti. Heillä ei ole ainakaan vielä suunnitelmissa mitään ulkomaanmatkoja tai isompia hankintoja. He viihtyvät vallan mainiosti omissa oloissaan koirien kanssa Siilinjärvellä.

– Me olemme aika huonoja matkustamaan. Varmaan kerran kymmenessä vuodessa olemme käyneet jossain.

– Passitkin ovat jo menneet vanhaksi, Tuula toteaa.

Täällä pelattiin voitokas Eurojackpot-peli.

Matkustelun sijaan he aikovat panostaa oman mökin rakennuttamiseen. He rakentavat lähellä omaa kotia sijaitsevalle rannalle talviasuttavaa mökkiä. Pariskunnalle on tärkeää, että mökki sijaitsee niin lähellä, että sinne pääsee helposti käymään.

– Meillä on kesämökkiprojekti käynnissä. Koirien kanssa on kiva käydä mökillä.

Ainoa edessä oleva isompi hankinta on retkeilyauto – sillä kun pääsee kätevästi tapaamaan sukulaisia eri puolilla Suomea.

– Retkeilyauto meillä oli hankinnassa jo aiemmin. Nyt saadaan ehkä vähän parempi sellainen.

Siilinjärveltä pois muuttaminen ei ole käynyt mielessäkään. Pariskunta aikoo viettää yhdessä mukavat eläkepäivät kotipaikkakunnallaan.

– Kyllä tämä helpottaa montaa suunnitelmaa. Se raha auttaa tekemään eläkepäivillä paljon enemmän asioita.

– Mies ei lähde tästä talosta minnekään, kun on ikänsä täällä asunut, Tuula nauraa.

Tuulan nimi on muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?