Senioreiden sinkkumarkkinoilla ei tahdo löytyä vapaita miehiä – kuusikymppinen Hannu tietää tarkasti, millaisia miehiä naiset etsivät - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Senioreiden sinkkumarkkinoilla ei tahdo löytyä vapaita miehiä – kuusikymppinen Hannu tietää tarkasti, millaisia miehiä naiset etsivät

Suoruus, raittius ja hyvät käytöstavat. Näillä asioilla kuusikymppinen mies pääsee sinkkumarkkinoilla pitkälle, sanoo kuusikymppinen Hannu.

Tanssit ovat hyvä paikka tavata naisia, kertoo Hannu. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

15.9.2019 8:14

Tanssiparketilla huomaa nopeasti, voisiko partnerin kanssa löytyä kemiaa.

Reilu kuusikymppinen Hannu käy ahkerasti päivätansseissa. Mies on pannut merkille, että tanssipaikoista, jos jostakin, voi löytää seuraa.

Kun vastaan osuu kiinnostava nainen, kynnys aloitteen tekemiselle on matala. Tansseissa ei lähtökohtaisesti olla etsimässä romanssia, joten kenenkään seuraan ei sitouduta kahta musiikkikappaletta pidempään.

– Sen huomaa, kun puhe soljuu, tanssin askeleet napsahtavat hyvin kohdilleen ja ihminen vaikuttaa mielenkiintoiselta. On aika helppo ryhtyä rakentamaan jotakin, Hannu kertoo.

Tanssin jälkeen partneria kiitetään, ja jos valssi tai fusku on tuntunut erityisen mukavalta, Hannu kertoo siitä parilleen.

– Tällaisten ihmisten kanssa on helppo lähteä kahville, tai jos vaihtaa numeroita, viestitelläkin vähän.

Hannulla on takana parisuhde, joka päättyi muutamia vuosia sitten eroon. Aika on tehnyt sen, että mies on tarkkana siitä, kenelle antaa puhelinnumeronsa ja kehen ryhtyy tutustumaan syvemmin. Tulevaisuuden toiveiden täytyy olla saman suuntaisia, eikä draama tai pelaaminen kiinnosta Hannua.

Hannun on helppo löytää tansseissa seuraa, sillä hän tanssii hyvin, on sosiaalinen ja hyväkäytöksinen eikä juo tapahtumissa lainkaan alkoholia. Niin ei ole monen miehen kohdalla, ja siksi raittiiseen seuraan riittääkin usein jonoa, jopa nuorempienkin naisten keskuudessa.

”Laadukkaita” naisia Hannun mukaan liikkeellä hyvin paljon. Laadukkuudella hän viittaa siistiin olemukseen ja hyvään käytökseen. Kaikille heistä ei riitä samanhenkistä seuraa.

– Laadukkaita miehiä taas on hyvin vähän. Joskus vähän säälittääkin, kun naisia on pilvin pimein.

Hannu ei usko, että naisten odotukset olisivat niinkään korkealla. Hän harmittelee sitä, että liian moni sinkkumies jää kotiin, vaikka tanssitilaisuuksiin voisi tulla ihan vain kuuntelemaan musiikkia, jos vaikka fysiologia ei anna enää tanssille myöten tai tanssiminen ei kiinnosta.

– Sekin on positiivista, että miehet lähtevät sohvan pohjalta tanssipaikoille, vaikka katsomaan ihmisiä ja seuraamaan muutakin kuin Salattuja elämiä televisiosta.

Tansseista on löytynyt ”kavereita” lajin ulkopuolellekin, mutta tanssimisessa on Hannulle kyse silkasta harrastamisesta.

– Minä en etsi ketään, mutta jos kiva nainen osuu vastaan, nappaan kyllä kainaloon. Olen ihan valmis semmoiseen, tykkään läheisyydestä ja puhua syvällisiä asioita, Hannu pohtii.

– Parisuhde on ykkösasia, mutta kun kilometrejä on takana, sitä on kuitenkin varovainen ennen kuin lähtee oikein syvälle uimaan.

Hannu rohkaisee muitakin lajin pariin, koska lavoilla ihmisistä saa hänen mielestään paremman käsityksen kuin vaikkapa puhelimen deittisovelluksista.

– Kun tanssipaikoissa näkee ihmisen, joka voisi alkaa kiinnostaa, näkee, miten hän tanssii toisten kanssa, hymyileekö paljon ja keskusteleeko ihmisten kanssa. Habituksesta voi seurata, miltä ihminen vaikuttaa.

Ravintoloihin hän ei lähtisi millään.

– Jos haluaa selvää miestä, tanssipaikat ovat hyviä. Ravintoloista löytyy niitä humalaisia miehiä sekä naisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?