Karhunpentu piilosilla: suomalaiskuvaajan suloinen kuva hassujen luontokuvien finaalissa – katso 20 hauskinta otosta! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Karhunpentu piilosilla: suomalais­kuvaajan suloinen kuva hassujen luontokuvien finaalissa – katso 20 hauskinta otosta!

Sotkamolaisen Valtteri Mulkahaisen karhua esittävä kuva on yltänyt kansainvälisen valokuvauskilpailun finaaliin.


13.9.2019 22:35

Taitoluistelevat pingviinit, liemeen joutunut kala, yllättynyt saukko, nauruun tikahtuva hylje... Muun muassa tällaisia hauskoja eläimiä kuuluu tämän vuoden Comedy Wildlife Photo Awards -valokuvakilpailun finaaliin päässeiden kuvien kohteisiin.

Vuosittain järjestettävä kilpailu kerää hauskoja eläinaiheisia otoksia ympäri maailman. Neljänkymmenen finalistin joukossa seikkailee tänä vuonna myös suomalainen karhunpentu, sillä yksi sotkamolaisen Valtteri Mulkahaisen karhukuvista on päässyt kisaan mukaan.

Kuvassa karhunpentu lymyilee puun takana niin, että vain sen etutassut ja toinen korva näkyvät. Karhun voisi kuvitella osallistuvan piiloleikkiin ja laskevan numeroita ennen kuin ryntää etsimään muita leikkiin osallistuvia.

Sama mielleyhtymä lienee ollut myös kuvan ottajan mielessä, ainakin kuvalle annetun nimen perusteella.

– Yksi, kaksi, kolme... Tulen etsimään teidät! kuuluu kuvan yhteydessä englanniksi julkaistu teksti.

Yksi, kaksi, kolme, neljä... Etsimään!

Mulkahainen kertoo Ilta-Sanomille ottaneensa kyseisen kuvan jo jonkin aikaa sitten Martinselkosen eräkeskuksessa Suomussalmella, jossa sijaitsee suosittu karhujenkatselupaikka.

– Käyn siellä usein koska siellä on näitä pikkukarhuja. Tämä oli vuoden ikäinen, mukana oli emo ja kolme pentua, jotka leikkivät siinä keskenään.

Yksi Mulkahaisen ottamista kuvista sattui vangitsemaan pennun juuri puun takana. Kuvaajaan mukaan karhu oli aikeissa kiivetä puuhun.

– Kuvaa katsoessa voi ajatella, että karhut olivat leikkimässä piilosta. Kuvia ottaessa on tärkeää, että hauskan tilannekuvan lisäksi keksii sille hyvän nimen. Tässä nämä kaksi yhdistyvät hyvin.

Mulkahaiset karhukuvat ovat ihastuttaneet maailmalla jo pidempään, ja ne ovat myös voittaneet lukuisia palkintoja. Vuonna 2013 ihasteltiin niinikään Suomussalmella otettua kuvaa, jossa kolme karhunpentua näyttää tanssivan piirissä takatassuillaan seisten. Viime heinäkuussa Mulkahainen taas tallensi erikoisen tilanteen, jossa kahden karhuemon pennut leikkivät yhdessä kiipesivät vierekkäisiin puihin.

Kuvat ovat pärjänneet myös Comedy Wildlife Photo Awardseissa: viime vuonna kisan portfoliokategorian voiton vei hellyttävä kuva, jossa kolme karhunpentua olivat ampaisseen puuhun emonsa käskemänä.

Tällä kertaa finalistikuvissa seikkailevat niin nisäkkäät, kuin kalat ja linnutkin. Allaolevasta kuvasarjasta voit katsoa vielä 19 muuta hauskaa finaaliin yltänyttä valokuvaa.

Taitoluistelua harrastavat pingviinit.

Hän on aivan takanani, eikö olekin?

Onko se lintu? Vai lentokone?

Alaskalaiset saukot sanovat: MOI.

Maanantain alakuloa.

Kuningaspingviini ja ”bad hair day”.

Hitaalla kaistalla.

Anteeksi!

Hei!

Tuo on aivan hervotonta, Steve!

Nyt tanssitaan... jes!

Mikä ihmeen peura muka?

Orava nuuhkaisee voikukansiemeniä.

Ota kiinni elämästä...

Varoitus! Seuraat minua omalla vastuullasi.

Ollako vai eikö olla?

Iloinen lumipöllö.

Perheriita.

Tähän suuntaan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?