Espanjan-matka muuttui täydeksi farssiksi – koneellinen suomalaisia ulos lennolta, Norwegianilta kylmä ilmoitus

Norwegianin kone laskeutui Mallorcan sijaan Barcelonaan. Iso joukko suomalaisia matkustajia hätistettiin harhailemaan lentokentälle epätiedon vallassa.

Norwegian hääti matkustajat koneesta ja jakoi kaikille 15 euron kupongit.

13.9.2019 21:14

Koneellinen hyväntuulisia matkustajia lähti perjantaina lentoyhtiö Norwegianin aamulennolla Helsingistä kohti Palma de Mallorcaa.

Tuntia ennen suoran lennon laskeutumista koneessa kajahti yllättävä ilmoitusasia. Kone laskeutuisi Palma de Mallorcan saaren sijaan 300 kilometrin päähän Barcelonan kentälle.

Syyksi kerrottiin, että Palma de Mallorcan kentän yläpuolella ukkostaa niin paljon, että sinne ei voi laskeutua.

Alla videokuvaa Espanjaa koetelleista kovista rankkasateista.

Pahaa-aavistamattomat matkustajat eivät tässä vaiheessa vielä arvanneet, millainen hässäkkä heillä olisi edessään.

– Matkustajat marssitettiin koneesta Barcelonan kentällä odottaviin busseihin. Toinen autoista teki parin kilometrin lenkin ja palasi sitten koneen luokse. Matkustajat istutettiin takaisin paikoilleen koneeseen, paikalla ollut helsinkiläinen Heikki Kähkönen kertoo IS:lle.

– Sitten ilmoitettiin, että kone ei lähdekään enää minnekään.

Kähkösen mukaan täpötäysi koneellinen matkustajia hätistettiin koneesta terminaaliin. Heitä opastettiin etsimään matkatavaransa, ja käteen lyötiin Norwegianin 15 euron kuponkeja.

Sitten Norwegianin henkilökunta ilmoitti heille, että Norwegian ei järjestä jatkolentoa Barcelonasta Palma de Mallorcaan. Matkustajien tulisi itse järjestää itsensä perille kohteeseen.

– Asiakaspalvelusta sanottiin vain, että ei mahda mitään ja korvauksia voi sitten jälkikäteen tiedustella.

Koneellinen suomalaisia jäi harhailemaan neuvottomana Barcelonan jättimäiselle lentokentälle.

Matkustajat odottivat laukkujaan Barcelonan kentällä neuvottomana.

Kähkönen on matkalla neljän aikuisen porukassa. Hän sai onnekseen varattua heille kaikille kannettavan tietokoneensa avulla sisäiset lennot seuraavalle aamulle.

– Me olemme aika kokeneita matkustajia ja hyvävointisia. Täällä on paljon vanhuksia ja lapsiperheitä, joiden tilanne on vaikeampi. Monet kyselevät meiltä, mitä pitäisi tehdä, Kähkönen sanoo.

Tilanne on haastava, koska sisäisiä lentoja Palma de Mallorcalle on vähän ja ne ovat jo lähes täyteen varattuja.

Jos joku asia on yllättävässä matkafarssissa taattu, niin se on ylimääräinen rahanmeno.

– Arvioisin, että meillä tulee tästä ainakin 200 euroa ylimääräisiä kuluja per naama.

Kello neljän aikaan päivällä Kähkönen seurueineen istuu yhä terminaalissa.

– Kulutamme näitä Norwegianin 15 euron vouchereita ja yritämme saada itsellemme hotellin varattua, Kähkönen tuhahtaa.

– Tavallaan tämä on jo hauskaa, mutta kyllä meitä myös v***ttaa.

Oletko jumissa Barcelonassa? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen WhatsApp-viestillä numeroon 040 660 9019 tai sähköpostitse osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi.

Norwegian kommentoi

Vesipatsas Mallorcan yllä 10. syyskuuta.

Ilta-Sanomat otti iltapäivällä tapauksen tiimoilta yhteyttä lentoyhtiö Norwegianin Suomen-osastoon, josta vastattiin IS:lle myöhään perjantai-iltana, että kyseinen lento joutui tosiaankin laskeutumaan Palma de Mallorcan sijaan Barcelonaan.

Viestintävastaava Tarja Valde-Brown viestitti IS:lle illalla, että Palma de Mallorcan kenttä on ollut huonon sään takia suljettu useita kertoja perjantain aikana.

– Lennolla olleet matkustajat ovat nyt hotellissa ja teemme kaikkemme, jotta he pääsevät määränpäähänsä mahdollisimman pian. Lähetämme heille lisätietoja tekstiviestillä ja päivitämme tiedot myös nettisivuillemme heti, kun meillä on lisätietoja, Valde-Brown viestittää kello kahdeksan aikaan perjantai-iltana.

– Olemme pahoillamme, jos tilanne on turhauttava matkustajille, mutta turvallisuus on aina etusijalla ja huonosta säästä johtuen meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laskeutua Barcelonaan Palma de Mallorcan sijaan.

Euroopassa lentomatkailussa noudatetaan EU:n säätämää asetusta 261/2004. Asetuksessa säädetään korvauksista, joita matkustajalla on oikeus saada. Sen mukaan ”hyvitystä ei makseta, jos viivästyksen tai peruuntumisen syy aiheutuu poikkeuksellisista olosuhteista, joita ei olisi voitu välttää millään kohtuullisilla toimenpiteillä”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?