Poliisi varoittaa Twitterissä ”nuorten yhteenotosta pääkaupunkiseudulla” perjantai-iltana – kiittelee fiksuja nuoria - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi varoittaa Twitterissä ”nuorten yhteenotosta pääkaupunkiseudulla” perjantai-iltana – kiittelee fiksuja nuoria

Poliisi varoittaa Twitterissä nuorten suunnittelemasta yhteenotosta Helsingissä.

Poliisi varoittaa Twitterissä nuorten suunnittelemasta yhteenotosta Helsingissä.

Julkaistu: 13.9.2019 14:23

Poliisi ei tiedä sosiaalisessa mediassa suunnitellun tappelun syitä kovin tarkasti.

Helsingin poliisin Twitter-tilille ilmestyi perjantai-iltapäivästä varoitus nuorten suunnitellusta yhteenotosta.

– Poliisin tietojen mukaan nuoret yrittävät järjestää yhteenottoa perjantai-iltana pääkaupunkiseudulla. Poliisi tulee toimimaan aktiivisesti, jotta yhteenottoa ei tapahdu, poliisi twiittasi.

Perään tuli myös toinen Helsingin poliisin twiitti, jossa muun muassa ohjeistetaan sivullisia.

– Erimielisyydet tulee selvittää osallisten kesken ja ilman väkivaltaa. Yhteenottoihin ei kannata osallistua edes sivustaseuraajana tai levittää asiaan liittyviä huhuja sosiaalisessa mediassa. Poliisi toivoo vanhempien keskustelevan asiasta nuorten kanssa, poliisi twiittasi.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tiedot aiheeseen liittyen Whatsapp-viestillä 050 342 2133 tai 112.

Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen kertoo Ilta-Sanomille poliisin päässeen selville sosiaalisessa mediassa levinneistä viesteistä, joissa yhteenottoa yritetään järjestää. Heinosen mukaan asia koskee kymmeniä nuoria.

– Meillä ei ole tietoa yhteenoton tarkoista syistä, mutta kun asiaan liittyy useita nuoria, niin aina joukosta löytyy myös fiksuja nuoria, jotka välittävät tiedon vastuullisille aikuisille, hän sanoo.

– Meidän tavoitteemme tietysti on, että nuoret eivät tappelisi ja kenellekään ei kävisi mitään. Vanhemmatkin voisivat jutella kotona siitä, kuinka fiksu tapa tämä on ratkoa erimielisyyksiä.

Tuoreimmat osastosta