Setä Arkadia: Onnea höylille hallitukselle – sata päivää Antti Anteliasta tuli täyteen! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Setä Arkadia: Onnea höylille hallitukselle – sata päivää Antti Anteliasta tuli täyteen!

Antti Rinteen (sd) hallitus täytti sata päivää. Setä Arkadia alias Timo Haapala onnittelee kirjoituksessaan Antti Anteliaan hallitusta ja kiittää sitä nopeasta rahanjaosta kansalaistemme parhaaksi.

Antti Rinteen hallitus täytti sata päivää.

15.9.2019 9:00

Koska kaikki hyvät tarinat alkavat usein taiteellisilla siteerauksilla, sellaisella aloittaa Setä Arkadiakin:

Sille kesälle koskaan ei löydy vertaa, vielä sellaisen tahtoisin monta kertaa. Silloin ilta houkutti uimaan kuutamoon, silloin istuuduit viereeni viileään ruohikkoon.

Tämä siteeraus oli Paula Koivuniemen kappaleesta Sata päivää hallitusta. Vai oliko se kesää? Vai oliko se tuhat vuotta? Kuka näitä laskee?

Mutta kiistaton tosiasia on, että Antti Rinteen (sd) voittoisa hallitus on johtanut maata sata vuorokautta aamua iltaa, herpaantumatta, kansalaisten parasta ajatellen. Kaksi ja puoli kuukautta Rinne on oikeastaan johtanut koko maanosaammekin EU:n puheenjohtajana.

Hyvin menee kansalla, tahti on johdonmukainen!

Kukaan ei kärsi eikä saa kärsiä tässä maassa! Ensi viikon budjettiriihessä hallitusneuvotteluissa niitattu määrätietoinen linja saa jatkoa. Uutta velkaa otetaan 2,3 miljardia ja valtion omaisuutta aletaan kaupitella se kolmisen miljardia – ja aivan oikein, kaikki käytetään budjetin käyttömenoihin eli suomeksi sanottuna syödään saman tien.

Sadan päivän aikana hallitus on oivaltanut, ettei mihinkään tulevaisuusinvestointeihin kannata loppujen lopuksi sitoutua.

Miksi kannattaisi? Yht’äkkiä voi iskeä vaikka meteoriitti maahan, ja siinä menisi tulevaisuusinvestoinnit, väylähankkeet ja visiot höyrynä ilmaan!

Siksi kannattaa elää tätä päivää, elää kuin viimeistä päivää.

Ja miksi tehdä ketään onnettomaksi?

Otetaan nyt vaikka Postin postimies. Jos paha työnantaja yrittää leikata postimiehen palkkaa, sitä varten maassa on pääministeri, jonka puoleen voi kääntyä: Isällinen Antti tukee, kaivaa lompsansa, jakaa kymppitonnin kertakorvauksia, ja ylipäätään hoitaa hankalat pattitilanteet maaliin.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paaterokin (sd) voi rauhoittua ja ottaa tosiasiana, ettei häntä kukaan enää ota vakavasti, kun Antti Antelias hoitaa postit ja veikkaukset viis veisaten vastuuministereistään, kuten oikein onkin!

Tehyn Millariikka Rytkönen saa puolestaan julkisen puolen kuoppakorotuksen hoitajilleen kevään julkisella kierroksella. Kuntatyönantajien toimitusjohtaja Markku Jalonen on onnellinen, koska Rinne kuitannee sata miljoonaa Tehyn kuopparahoja valtion piikkiin – ja samalle apajalle tulevat tietenkin muutkin julkisen puolen liitot.

Mutta eihän Antti Anteliaskaan yksin jaksaisi.

Viikko sitten kepu valitsi suureksi onnekseen johtoonsa Torniossa perunamaalla varttuneen Kulmunin Katrin, joka linjapuheessaan jo torstaina kertoi, että punamullan talousyhteistyö on sitä parasta talousyhteistyötä tässä maassa.

Eikä Katrikaan ole yksin, sillä kaiken takaa löytyy Katrin erityisavustaja Kari Jääskeläinen, valtioneuvoston todellinen salaneuvos. Karista tiedetään, että Kari on hyvä hyville, paha pahoille ja liikkuu joskus kaduilla tavalliseksi ihmiseksi pukeutuneena kuten Vaeltava Aave eli Mustanaamio.

Tämä kirjoitus lienee pääministerin korvissa vain kärpäsen surinaa, mutta satapäiväiselle hallitukselle voi todeta Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläisen sanoin: Jokainen on nähnyt, miten vesi juoksee vesikellosta. Samalla tavoin kuluu ihmisen aika, mutta ihmisen aikaa ei voi mitata vesikellon mukaan, vaan ainoastaan kaiken sen mukaan mitä ihmiselle tapahtuu. Tämä on suuri ja ylevä totuus ja täysin ihminen ymmärtää sen vasta vanhuutensa päivinä, jolloin hänen aikansa juoksee hukkaan eikä hänelle enää tapahdu mitään, vaikka hän luulee paljonkin tapahtuvan ja vasta jälkeenpäin huomaa, ettei mitään ole tapahtunut.

Ps 1. Ja menköön loppukin Sinuhen piikkiin näin merkkipäivän kunniaksi: Valheen ympärillä parveilevat näet ihmiset kuin kärpäset hunajakakun kimpussa ja sadunkertojan sanat tuoksuvat suitsutukselta hänen istuessaan karjanlannassa kadun kulmassa, mutta totuutta ihmiset pakenevat.

Edellinen ei millään tavalla liity vaalilupauksiin eikä vappusatasiin, sillä näin on aina ollut, ja näin on aina oleva, kuten Sinuhen renkipoika Kaptah sanoisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?