Siilinjärven Eurojackpot-voittajista tulee maanantaina miljonäärejä – kaikki eivät ole vielä ilmoittautuneet Veikkaukselle

Julkaistu:

Voiton lunastamiseen on vuosi aikaa arvontapäivästä, mutta ensimmäinen mahdollinen maksupäivä on maanantaina.
Kaikkien aikojen suurimman, 92 miljoonan euron Eurojackpot-potin voittaneista siilinjärveläisistä kimppapelaajista tulee maanantaina miljonäärejä. Tai siis heistä, jotka ovat käyneet ilmoittautumassa Veikkauksen pääkonttorilla Helsingissä.

Veikkauksen tiedottaja Tomi Auremaa kertoo Ilta-Sanomille, että suurin osa voittajista on jo hoitanut lunastusasian. Muilla voi tulla hieman kiire, mikäli he haluavat 1,84 miljoonan euron summan tililleen maanantaina.

Auremaa toteaa, ettei voitto todellakaan jää sivu suun, vaikka maanantain lunastukseen ei ehtisikään. Aikaa ilmoittautua Veikkauksen konttorilla on vuoden verran arvontapäivästä laskettuna.

– Nyrkkisääntö on, että jos arvonta on perjantaina, niin yleensä voittajasta tai voittajista kuuluu jo viikonlopun aikana, viimeistään seuraavana arkipäivänä. Suomalainen luonne on sellainen, että halutaan hoitaa paperihommat ja kuponki meille turvaan, Auremaa sanoo.

Yhteensä jättipotin voittajia on 50. Onnekas porukkapeli pelattiin K-Supermarket Herkkupadassa elokuussa. Voittoa juhlittiin kakkukahvein, joista riitti ensimmäiselle tuhannelle vieraalle.
Talousongelmien kanssa painivalla Siilinjärvellä Eurojackpot-voitosta toivotaan piristysruisketta. Voitto on niin suuri, että 22 000 asukkaan kunnassa sillä on epäilemättä näkyviä vaikutuksia.

Voittosumman mittakaavasta kertoo jo se, että Siilinjärven koko verokertymä on vuodessa 85 miljoonaa euroa eli vähemmän kuin voittosumma.

– Varmasti se jonkin verran piristää alueen taloutta. Tämä riippuu paljon siitä, kuinka nämä voittajat alkavat rahojaan käyttämään, Veron­maksajien Keskusliiton ekonomisti Janne Kalluinen sanoo.

Paikallista taloutta voisi parhaiten piristää esimerkiksi rakentamalla ison omakotitalon.

– Siinä rakentaessa paikalliset yritykset pääsevät vähän täyttämään tilauskirjojaan.

Yksi ilmeinen kohde isojen rahojen sijoittamiseen on luonnollisesti asuminen. Siilinjärven kiinteistöverosta saataviin tuloihin voitto voi hyvinkin vaikuttaa, jos voittajat innostuvat hankkimaan kotikunnastaan uusia asuntoja tai kesämökkejä.