Heidät venäläiset tuntevat Suomesta – arvaatko ketkä löytyvät listalta?

Julkaistu:

Suomen Moskovan -lähetystö ja Pietarin konsulaatti ovat selvittäneet venäläisten mielipiteitä Suomesta.
Nyt se on tutkittu. Tätä mieltä venäläiset ovat Suomesta.

Suomen Moskovan-lähetystön teettämän tutkimuksen mukaan parhaiten suomalaisista tunnettiin ja useimmin kyselyssä mainittiin näyttelijä Ville Haapasalo, elokuvaohjaajat Aki ja Mika Kaurismäki, formulakuskit Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen, Muumien luoja Tove Jansson sekä G.C.E Mannerheim.


Suomessa venäläisiä kiinnostavat eniten luonto (40%) sekä matkailu ja ostokset (21%).

Venäläisistä 15 prosenttia sanoi olevansa kiinnostunut muuttamaan Suomeen, jos mahdollisuus tulisi eteen. 83 prosenttia venäläisistä ei Suomeen muuttamisesta ollut kiinnostunut.


Venäläiset suhtautuvat länsinaapuriinsa pääasiassa myönteisesti, 71% suhtautuu hyvin tai erittäin hyvin. Myönteisesti suhtautuvia on etenkin Moskovassa (86%) ja Pietarissa (95%).

Suomen ja Venäjän suhteita venäläiset pitävät normaaleina, naapurillisina ja sopuisina. Naapuruussuhteita mahdollisesti huonontavina asioina venäläiset näkivät Suomen Nato-jäsenyyden tai EU:n pakotteiden tiukentamisen.

Vastaajista 45 prosenttia pitää Suomea puolueettomana maana ja joka kymmenes liittoutumattomana maana – ja 12 prosenttia luonnehtii Suomea Naton läheiseksi yhteistyökumppaniksi ja 7 prosenttia sanoo Suomen olevan Naton jäsen.

Levada Market Reaseach haastatteli tutkimukseen 1 600 ihmistä eri puolilla Venäjää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt