Syyttäjä: Lapsenlapset huijasivat muistisairasta mummoaan – ostattivat kaikille Mersut - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Lapsenlapset huijasivat muistisairasta mummoaan – ostattivat kaikille Mersut

Kaiken kaikkiaan isoäitiä huiputettiin syyttäjän mukaan liki 150 000 euron edestä.

12.9.2019 10:27 | Päivitetty 12.9.2019 12:54

Kolmea naista syytetään muistisairaan isoäitinsä vedättämisestä.

Syyttäjän mukaan naiset erehdyttivät vuosina 2014– 2015 isoäitinsä ostamaan heille Mercedes-Benz -merkkiset henkilöautot.

Autot maksoivat syyttäjän mukaan 29 000 euroa, 35 000 euroa ja 45 500 euroa. Lisäksi naiset saivat mummon nostamaan heille käteistä rahaa yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Kaiken kaikkiaan isoäitiä huiputettiin syyttäjän mukaan liki 150 000 euron edestä.

Syyttäjän mukaan naiset käyttivät hyväkseen mummonsa turvatonta tilaa ja heidän välillään ollutta luottamussuhdetta. Naiset auttoivat isoäitiään muun muassa päivittäisten asioiden hoidossa.

– (Isoäiti) ei ole sairauksiensa vuoksi tosiasiallisesti ymmärtänyt oikeustoimien luonnetta, eikä rahavarojen todellista määrää ja tätä erehdystä on käytetty hyväksi, syyttäjän laatimassa haastehakemuksessa lukee.

– Rikos on tehty käyttämällä hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa ja tekoa on pidettävä myös kokonaisuutena arvostellen törkeänä, syyttäjän laatimassa haastehakemuksessa lukee.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Rovaniemellä. Epäiltyjen rikosten uhriksi joutunut isoäiti menehtyi vuoden 2016 tammikuussa.

Syyttäjä vaatii naisille ehdollista vankeusrangaistusta törkeistä petoksista. Syytetyt kiistävät syytteet. Naiset ovat syntyneet vuosina 1988 ja 1989.

Asian käsittely alkoi Lapin käräjäoikeudessa keskiviikkona. Käsittelyyn on varattu myös torstai.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?