Naapurukset tappelivat grillijuhlien jälkeen, toinen menetti henkensä – tuomio laski hovioikeudessa

Julkaistu:

Helsingin hovioikeus laski törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä tuomitun Mika Oskari Kolehmaisen tuomiota puolella vuodella.
Helsingin hovioikeus tuomitsi 35-vuotiaan Mika Oskari Kolehmaisen 3 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Käräjäoikeus oli aiemmin antanut puolta vuotta pidemmän tuomion.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa torstaina. Syyttäjä vaati tuomiota taposta, mutta se ei mennyt läpi.

Hovioikeus perusteli tuomion laskemista esimerkiksi sillä, että uhri aloitti väkivallan ja Kolehmainen oli huolissaan aiheuttamistaan vammoista.

Verinen yhteenotto tapahtui Helsingin Viikissä viime vuoden toukokuussa, kuten IS on aiemmin uutisoinut.

Kolehmainen ja hänen avopuolisonsa pitivät grillijuhlat, ja ilta sujui ”rauhallisesti”. Puolen yön tienoilla Kolehmaisen avopuoliso saatteli yhden juhlavieraista parkkipaikalle tilatun taksin luokse. Kun avopuoliso käveli jo kotiin päin, vastaan tuli lähistöllä asuva naapuri. Humalassa ollut naapuri ei päästänyt naista menemään ja tuuppi häntä. Nainen tippui polvilleenkin.

Lopulta nainen pääsi naapurin ohi, ja kertoi siitä itkuisena kotona miehelleen Kolehmaiselle. Kolehmainen meni selvittämään tapahtumia ulos.

Naapuri tarttui sanaakaan sanomatta Kolehmaista kurkusta kiinni ja potkaisi tätä lonkkaan. Kolehmainen pyrki naapurin otteesta irti, ja alkoi nujakka. Kolehmainen löi naapuria esimerkiksi molemmilla nyrkeillä ainakin kahdeksan kertaa. Naapuri kaatui maahan, ja hän yritti lyödä Kolehmaista. Kolehmainen nykäisi naapurin vielä kertaalleen maahan.

Naapurista tuli paljon verta, ja Kolehmainen ehdotti sovintoa. Kolehmainen pyysi naapuria asuntoonsa puhdistamaan kasvojaan. Asunnolla tilanne äityi kuitenkin jälleen väkivaltaiseksi. Alkoi paini, ja molemmat löivät toisiaan.

Painin päätytyttä naapuri poistui Kolehmaisen asunnosta kohti omaa asuntoa. Jossain vaiheessa naapuri kaatui maahan ja löi päänsä pihamaalla. Kolehmainen yritti herätellä naapuria, mutta tämä ei herännyt.

Kolehmainen soitti perheenjäsenensäkin paikalle, joka puolestaan soitti paikalle ambulanssin. Ambulanssin tullessa paikalle mies löytyi kuolleena taloyhtiön edustalta.