Aloita päiväsi katsomalla tanssivaa ahmaa – Korkeasaaren Odinin ensiesiintyminen oli harvinaisen koomista katsottavaa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Nuori urosahma otti tilan haltuun Korkeasaaressa.
Korkeasaareen saapui kesällä 2019 uusi asukas. Urosahma Odin on osoittautunut vilkkaaksi tapaukseksi.

Se on hyvä juttu, sillä viimeisin urosahma ei yksinkertaisesti ymmärtänyt naarasahma Pinjan rempseää luonnetta. Pinjan leikit olivat urokselle liian rajuja.

Artikkelin videolla Odin leikittelee kanelintuoksuisen hajuvirikkeen keskellä.

Odin asteli ensimmäistä kertaa julkiseen ruokintaan Korkeasaaren Viettelysten Illassa, aikuisille suunnatussa romanttisessa tapahtumassa. Lavakammoa Odinilla ei ruokinnan ja hajuvirikkeen perusteella ole.

Aluksi nuori urosahma lähestyi ulkotarhaa tunnustellen. Se tähyili luukkunsa suulla ja suuntasi sitten kanelintuoksuisen hajuvirikkeen luo. Lähellä hajuvirikettä se rentoutui ja pyöri pian innoissaan kanelin seassa.

Paikalla olleiden mielestä Odinin piehtarointi muistutti hyvin paljon tanssia, lähimmin ehkäpä breakdancea.

Breakdance on 1970-luvulla New Yorkin Bronxissa syntynyt akrobaattinen katutanssityyli.


Nähtäväksi jää, saavatko uroksen liikkeet naaraan hyväksynnän.

Naarasahma Pinja on majaillut Korkeasaaressa keväästä 2015 lähtien. Se tuotiin Helsinkiin Ähtäristä. Korkeasaaren nisäkkäiden kuraattorin Hanna-Maija Lahtisen mukaan Odin ja Pinja ovat kummatkin erittäin leikkisiä yksilöitä.

– Pinja on itse asiassa sen verran leikkisä ja raju, että edellinen uroksemme ei oikein ymmärtänyt sitä huumoria. Toivomme, että kemiat kohtaisivat nyt paremmin.

Luonnossa ahmat eivät ole kovinkaan hyviä saalistajia. Ne syövät enimmäkseen raatoja ja pienriistaa. Ylimääräisen ravinnon ahmat piilottavat luontoon. Korkeasaaressa ahmojen piilottamaa lihaa on löytynyt esimerkiksi kannon sisältä.

Tällä hetkellä Korkeasaaren ahmat viettävät aikansa erillään. Toiveena kuitenkin on, että yhdistäminen onnistuisi ensi kesän kiima-aikaan.

– Ahma on Suomen suurin näätäeläin ja Suomessa uhanalainen. Meillä on toiveena, että tämä pariskunta saisi poikasia parin vuoden sisällä, Lahtinen kertoi.

Ruoaksi nuori urosahma sai Viettelysten Illassa sianpotkaa.