KSML: Teuvo Hakkarainen teetätti itselleen uudet hampaat Hondurasissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KSML: Teuvo Hakkarainen teetätti itselleen uudet hampaat Hondurasissa

Teuvo Hakkarainen muutti keväällä Brysseliin, kun hänet valittiin europarlamenttiin.

Julkaistu: 11.9.2019 20:51

Teuvo Hakkarainen pääsi halvalla, kun teetti hampaat Hondurasissa.

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ps) on hankkinut itselleen uuden purukaluston, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Hakkaraiselle tehtiin lehden mukaan hammasremontti Hondurasissa elokuussa, jolloin europarlamentissa oli istuntotauko.

Hakkarainen kertoi kesällä Ilta-Sanomille, että hän aikoo lähteä elokuussa Hondurasiin lomalle.

Hondurasissa Hakkaraisen koko hammasrivistö meni uusiksi.

– Suuhun laitettiin kahdeksan hammasimplanttia ja kaikki muut hampaat korjattiin ja muotoiltiin uudestaan, Hakkarainen selostaa Keskisuomalaisessa.

Hondurasilaisen hammaslääkäriklinikan Hakkarainen valitsi hinnan ja nopeuden vuoksi.

Hammasremontti tehtiin Hondurasissa kuukaudessa. Hampaiden uusiminen tuli maksamaan europarlamentaarikolle noin 12 000 euroa.

Hakkarainen arvelee, että Suomessa operaatioon olisi mennyt vuosia ja hammasremontti olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

Hakkarainen kertoo Keskisuomalaisessa, että hammaslääkärissä hän ei suostunut käyttämään kivunlievennystä.

Kerran Hakkaraiseen sattui niin, että häneltä lähti taju.

– Jos kerran naiset kestävät synnytystuskaa, niin kyllä miesten pitää kestää tuskaa hampaiden laitossa, Hakkarainen perustelee lehdessä.

Hondurasilainen hammaslääkäri kehui Hakkaraiselle, että tämä oli suurenmoinen mies. Hän ei ollut aiemmin uusinut kenenkään hammaskalustoa yhtä laajasti.

Suomalaiset ovat EU:n laajentumisen myötä alkaneet yhä enemmän käydä hoidattamassa hampaitaan ulkomailla, mutta pääasiassa muissa EU-maissa kuten Virossa ja Unkarissa.

Kotimaiset hammaslääkärit suhtautuvat nihkeästi ulkomailla tehtyihin hammashoitoihin. Suomen Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry kertoi IS:n haastattelussa vuonna 2017 hammashoitomatkailun nurjista puolista. Hänen mielestään ulkomailla tehdään usein isoja toimenpiteitä lyhyessä ajassa.

– Hyvä hammashoito on pitkäjänteistä. Se satsaa ennaltaehkäisyyn ja siihen, että toimenpiteitä tulisi mahdollisimman vähän. Siihen ajatusmalliin ei ihan natsaa se, että lähtee viikoksi jonnekin ja kaikki tulisi oikeasti kerralla kuntoon, Pöyry kertoi tuolloin.

Vaarana on se, että kiireessä hoidossa oikaistaan ja otetaan turhia riskejä, Pöyry arvioi 2017. Esimerkiksi ienten ja hampaiden juurten tulehdukset tulee hoitaa, ennen kuin voidaan asentaa silta tai implantti.

– Jos lähtee ulkomaille laajempaan hammashoitoon, kannattaa edes kysyä kotimaassa etukäteen hoitoehdotusta siitä, mitä täällä suositeltaisiin tehtäväksi, mitä hoito maksaa ja minkälaisella ajoituksella toimenpiteitä pitää tehdä.

Hondurasilainen terveydenhoito on tuttua entuudestaan Teuvo Hakkaraiselle.

Tammikuussa Ilta-Sanomat kertoi, miten Hakkarainen oli joutunut Hondurasissa sairaalahoitoon.

Hakkarainen oli lomamatkalla Hondurasissa, kun hämähäkki puri häntä joulun aikaan. Myrkyllinen hämähäkki oli päässyt Hakkaraisen sänkyyn yön aikana.

– Kun nukuin, niin se puri jalasta. Tapoin sen, ja sitten rupesi tulemaan kuumetta vähän, Hakkarainen kertoo IS:lle.

Hakkarainen joutui sairaalahoitoon.

– Lääkekuuria ja monta piikkiä sain, jotakin vastamyrkkyä ja muuta mönjä. Enpä kysynyt mitä.

Kuumetta kesti pari kolme päivää. Pureman jälkeen jalkaan nousi vesirakkuloita.

Kuumeisena hän näki pahoja unia.

Viitasaarelta kotoisin oleva Hakkarainen on vieraillut Väli-Amerikassa sijaitsevassa Hondurasissa useita kertoja. Sahurina ennen politiikkaan siirtymistä työskennellyt Hakkarainen on ollut maassa sahatöissä. Hän on ollut Hondurasissa ja muissa Väli-Amerikan maissa konsultoimassa sahojen käynnistämisiä ja kouluttamassa henkilökuntaa.

Hän kertoi aiemmin Helsingin Sanomille ihastuneensa työmatkoillaan Hondurasiin ja käyneensä maassa myös vierailemassa ystäviensä luona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?