Video: Pihla katseli live-striimiltä, kuinka koira kyykistyi olohuoneen matolle ja robotti-imuri kiirehti paikalle viimeistelemään katastrofin

Julkaistu:

Herra Murphy ohjasi internet-klassikon, pääosissa Vinka ja Robotti-Ruttunen.
Uskomaton internet-klassikko syntyi tiistaina pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa olohuoneessa, jossa olivat koolla Vinka, Tunna ja Robotti-Ruttunen.

– Nauroimme työkavereiden kanssa vedet silmissä, kertoo Pihla Lehmusjoki.

Joku muu olisi saattanut kiroilla hartaasti tai itkeä vedet silmissä.

– Olihan se äärimmäisen hauskaa, Lehmusjoki perustelee reaktiotaan.

Vinka on hovawart, yli 13-vuotias narttu, rotutaipumukseltaan saksalaishenkinen palveluskoira, vaikka sitä oli hetkellisesti vaikea uskoa, sitä luokkaa oli tämänkertainen palvelus.

Tunna on landseer, joka tunnetaan vesipelastustaipumuksestaan, jolle ei nyt ollut käyttöä, vedelle sitäkin enemmän.

Robotti-Ruttunen on xiaomi, kiinalaisten jalostama robottipölynimuri, testivoittajanakin tunnettu, mutta ei mikään älyn jättiläinen.
Toisinkin voisi ajatella, sillä videon perusteella näyttää siltä kuin Robotti-Ruttunen olisi ollut torkkumassa pesässään sohvan alla ja säntää sieltä välittömästi töihin, kun Vinka on tehnyt tarpeensa olohuoneen valkoiselle matolle.

– Se on itse asiassa yllättävänkin tyhmä, Lehmusjoki väittää.

Ruttunen, ei Vinka.

Kyseessä oli Lehmusjoen mukaan Murphyn laki eli kun jokin alkaa mennä pieleen, se menee kunnolla pieleen.

– Ei siinä mitään sen älykkäämpää ollut kuin että se on määritetty tiettyyn kellonaikaan hoitamaan imuroinnin. Se osaa ainoastaan katsoa, onko se jo imuroinut saman kohdan sillä imurointikerralla.

Kun tarkkaan katsoo, Robotti-Ruttunen olikin alusta asti työn touhussa sohvan alla, ei viettämässä taukoa.

– Nyt kävi niin älyttömän hyvä tuuri (sarkasmi, toim.huom.), ettei se ollut vielä sattunut käymään kyseisellä matolla, vaikka jo kurkisteli siellä sohvan alla, kun koira oli kykkimässä ja toimitustaan tekemässä.

– Sieltä se sitten lähti etenemään ja löysi aivan yllättävänkin likaisen kohdan matolta, Lehmusjoki selostaa kotivideonsa häkellyttävän kohtalonomaista juonta.

Elettiin puolta päivää, joka on Robotti-Ruttusen tavanomainen imurointiaika. Ikävä kyllä Vinkan suoli ei ollut aamulla pelittänyt.

– Jos hätä olisi tullut vartin myöhemmin, (isompi) katastrofi olisi vältetty, Lehmusjoki uskoo.

– Vanhalla koiralla alkoi peräsuoli pullistelemaan. Sen oli pakko helpottaa hätäänsä parhaaksi katsomallaan tavalla ja tärkeintä tietysti on, että koiralla on kaikki hyvin.

Parhaaksi katsottuun tapaan sisältyi olohuoneen valkoinen matto.

– Tassut pitävät paremmin matolla, Lehmusjoki ymmärtää Vinkaa. Kysymys ei ollut välinpitämättömyydestä.

Lehmusjoen osalta kaikki alkoi, kun hän sai lounasaikaan kamerasta kännykkäänsä viestin, että koira haukkuu.

– Ihmettelin, koska ne eivät yleensä hauku. Köllöttelevät vain eteisessä. Vilkaisin kamerasta, mitä siellä oli ja huomasin, että Vinka oli ollut ovella jonossa ja saatoin jo arvata, mistä oli kysymys.

– Pääsin livestriimiin mukaan siinä vaiheessa, kun hän ratkaisi ongelmansa.

– Kun huomasin imurin menevän sohvan alla, pystyin melkein arvaamaan, että kakka todennäköisesti osuu ”tuulettimeen”.

Lehmusjoki yritti ottaa Robotti-Ruttuseen etäyhteyden ja pysäyttää sen.

– Mutta kun kaikki menee pieleen kuten nyt, en vain saanut pysäytettyä sitä, joten ainoa mahdollisuus oli enää kerääntyä työtovereiden kanssa katsomaan iloista lähetystä ja miten riemu päättyy.

Saatuaan koottua itsensä ennalleen Lehmusjoki soitti miehelleen varoittaakseen, että kotona saattoi odottaa pieni tuoksu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt