Abiturientti Emma Löövi, 18, astuu yhdeksi päiväksi Ilta-Sanomien johtoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Abiturientti Emma Löövi, 18, astuu yhdeksi päiväksi Ilta-Sanomien johtoon

Ilta-Sanomat osallistuu lokakuussa Plan Internationalin Girls Takeover -tempaukseen.

Abiturientti Emma Löövi astelee keskiviikkona 11. lokakuuta Sanomataloon Ilta-Sanomien päätoimittajan tehtäviin.

11.9.2019 7:00

Ilta-Sanomat saa päivän ajaksi uuden päätoimittajan.

Vastaava päätoimittaja ja kustantaja Tapio Sadeoja astuu päivän ajaksi sivuun ja hänen paikkansa ottaa Emma Löövi, 18.

Ilta-Sanomat osallistuu Plan Internationalin Girls Takeover -tempaukseen, jossa pyritään kiinnittämään maailmalaajuisesti huomiota tyttöihin kohdistuvaan syrjintään ja tyttöjen valtavaan potentiaaliin.

Vaihdos tapahtuu 11. lokakuuta, joka on myös YK:n kansainvälinen tyttöjen päivä.

Emma Löövi on 18-vuotias abiturientti Valkeakoskelta ja opiskelee Tampereen Lyseon lukion Eurooppa-linjalla.

– Lähdin mukaan vuoden 2019 Girls Takeover -kampanjaan, koska se edustaa kahta minulle tärkeää asiaa: ilmastonmuutoksen hillintää ja tyttöjen oikeuksia osana tasa-arvoista maailmaa. Pohtiessani miten parhaiten perustelisin, miksi maapallon suojeleminen ja tasa-arvo ovat niin tärkeitä, mietin jatkuvasti, kuinka outoa on, että sitä edes pitää perustella. On vaikeaa keksiä syitä, miksi ne eivät olisi tärkeitä. Minulle nuorena tyttönä ne ovat kuitenkin erityisen merkittäviä teemoja, koska tarkoitukseni on elää tällä planeetalla vielä pitkään ja toteuttaa unelmiani, Emma sanoo.

Girls Takeover -tempauksellaan Plan International haluaa muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt ja nuoret naiset kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta Girls Takeover nostaa esiin tyttöjen kykyjä ja mahdollisuuksia: tytöt voivat muuttaa maailmaa, kun he pääsevät mukaan päättämään. Tänä vuonna järjestö haluaa tempauksella nostaa esiin erityisesti ilmastonmuutoksen vaikutuksia kehittyvien maiden tyttöihin. Siksi vallattaviksi tahoiksi on valikoitunut yrityksiä ja organisaatioita, joiden toimilla on vaikutusta ilmastonmuutoksen hillintään.

Planin nuoret tytöt valtaavat Helsingin kaupungin pormestarin Jan Vapaavuoren, europarlamentaarikko Eero Heinäluoman, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtajan Jukka Leskelän, Marimekon toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon, Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen, Nordean henkilöasiakkaista vastaavan johtajan Sara Mellan, Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan Tapio Sadeojan, Anna-lehden vastaavan päätoimittajan Emma Koivulan ja SRV:n toimitusjohtajan Saku Sipolan paikat.

Lisäksi Plan Internationalin kambodžalainen aktivisti Hory Toth valtaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen paikan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?