Kaksi Puolustusvoimien Pasia törmäsi Kemijärvellä – 27 varusmiestä sairaalaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Pasi törmäsi poroa väistäneeseen toiseen Pasiin.
Kemijärvellä lähes 30 Kainuun prikaatin varusmiestä joutui tiistaina alkuillasta liikenneonnettomuuteen, kun kaksi Puolustusvoimien Pasi-miehistön­kuljetus­ajoneuvoa törmäsi toisiinsa.

Puolustusvoimien mukaan ajoneuvoissa oli yhteensä 28 henkilöä, joista 27 varusmiehiä. Varusmiehistä viisi vietiin ambulanssilla ja seitsemän puolustusvoimien ajoneuvoilla tarkastettaviksi Lapin keskussairaalaan, viisitoista varusmiestä on tarkkailtavana Sarriojärven leirisairaalassa.

Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen kertoo, että loukkaantuneet varusmiehet osallistuivat Pohjoinen 19 -paikallispuolustusharjoitukseen.

Onnettomuus tapahtui noin kello 18 Ketolan ja Kemijärven välillä tiellä 82, kun Pasi-miehistönkuljetusajoneuvo törmäsi toiseen, etummaisena ajaneeseen Pasiin. Etummainen Pasi yritti väistää poroa.

– Saamieni tietojen mukaan loukkaantuneiden vammat eivät ole mitään vakavaa. On valitettu kättä, selkää ja vekkejä päässä. Tämän tiedon olen saanut sotilailta paikan päältä, Hujanen sanoo.

Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 13 kilometriä Rovaniemen suuntaan Kemijärven keskustasta.

Harjoituksen johtaja, eversti Jari Osmonen kertoo IS:lle, että onnettomuudessa loukkaantuneet varusmiehet ovat olleet yhteydessä omaisiinsa. Hän kuvailee onnettomuuden aikaisia olosuhteita ”hienoksi syksyiseksi keliksi”.

– Vasta-aurinko häikäisi kuljettajan silmiä, mutta muuten on ollut lämmin ja kuiva keli.

Pasit selvisivät onnettomuudesta pintavaurioilla, Osmonen kertoo.

– Liikenneonnettomuuksiahan tapahtuu aina välillä.

Poliisi tutkii liikenneonnettomuutta.